Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Цетиње: Пронађено и одузето око 21 кг сканка; два лица лишена слободе

Објављено: 23.05.2018. 19:23 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Цетиње су, поступајући на основу оперативних сазнања, пронашли и одузели око 21 килограм сканка и том приликом лишили слободе два лица осумњичена да су починила кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, службеници ОБ Цетиње су, 21.05.2018. године око 13,00 часова, на магистралном путу Цетиње – Будва у мјесту Забрђе, покушали да зауставе путничко моторно возило марке „Мерцедес”, којом приликом возач није стао на знак стоп полицијског службеника, већ се дао у бјекство у правцу Будве.

Службеници ОБ Цетиње су затим наставили са службеним возилом да прате предметно возило и успјели су да га у мјесту Врела зауставе. У возилу су се налазили Л.П. (21) и Г.П. (26). Приликом прегледа возила, службеници ОБ Цетиње су пронашли путничку торбу у којој је било 20 већих паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана типа сканк, тежине 20,96 килограма.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгороци, који је наложио да се Л.П. и Г.П. лише слободе и да му се приведу уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да су починили кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Државни тужилац је након саслушања ових лица донио рјешење о њиховом задржавању у полицијским просторијама до привода надлежном судији за истрагу.

Одузети сканк ће бити упућен у Форензички центар ради вјештачења.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?