Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан Меморандум о разумијевању између Владе Црне Горе и Стеwард Хеалтх Царе Интернатионал Лимитед

Објављено: 24.05.2018. 16:46 Аутор: Министарство здравља

Министар здравља, др Кенан Храповић је у име Владе Црне Горе потписао са др Армином Ернстом, предсједником Стеwард Хеалтх Царе, највећим приватним профитним болничким оператером у Сједињеним Америчким Државама, Меморандум о разумијевању, којим су утврђени принципи сарадње у будућем периоду.

Договорена је сарадња у погледу пружања услуга здравствене заштите и сарадње у другим областима у Црној Гори на основу јавно приватног партнерства или у другом облику.

Потенцијални заједнички пројекти се односе на унапређење квалитета здравствене заштите у Црној Гори, потенцијалне инвестиције у Институт Игало, болницу Мељине, те активности у вези са унапређењем информационих система у здравственим установама.

Министар Храповић изразио је задовољство поводом потписивања Меморандума о разумијевању и увјерење да је ово само први корак на путу ка успјешној сарадњи.

„Као што смо и предвидјели Меморандумом, у наредном периоду ћемо разматрати потенцијалне области сарадње у погледу пружања услуга здравствене заштите, а надам се да ћемо ускоро дефинисати и конкретне пројекте. Ми смо недавно кренули са реализацијом пројекта телемедицине, па сматрам да и то може бити интересантно поље за сарадњу“, рекао је Храповић.

Др Армин Ернст, предсједник СХЦ, захвалио је на конкретним предлозима и пројектима за сарадњу и изразио наду да ће до њихове реализације доћи ускоро.

„Медицина постаје глобална, а телемедицина нема граница“, истакао је Ернст.

Стеwард Хеалтх Царе је здравствена организација која је посвећена пружању најквалитетније здравствене заштите. Са сједиштем у Бостону, Массацхусеттс, Стеwард послује са 38 болница у САД и Малти, које су добитници награде за квалитет и сигурност. Компанија запошљава око 40.000 здравствених радника. Мрежа Стеwард обухвата више од 25 центара за хитну његу, 42 специјализоване установе за његу и преко 7.300 кревета под својом управом. 

Јединствени модел пружања здравствених услуга Стеwард се заснива на коришћењу технологије, иновација и координацији здравствене његе пацијената. СХГ послује у болницама на Малти и широм САД, укључујући државе: Аризона, Аркансас, Флорида, Лоуисиана, Массацхусеттс, Охио, Пеннсyлваниа, Теxас и Утах.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?