Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пуришић: Запослићемо нових 180 високошколаца

Објављено: 24.05.2018. 22:25 Аутор: мрсс

На конференцији за медије одржаној данас након сједнице Владе, министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић упознао је јавност са Информацијом о потреби Програма оспособљавања и запошљавања младих са стеченим високим образовањем на пословима неформалног пословања – „Стоп сивој економији“.

Како је министар Пуришић истакао, овај Програм се реализује трећу годину заредом од стране Завода за запошљавање Црне Горе, Управе за инспекцијске послове, Управе прихода и Управе полиције.

„Програм је намијењен незапосленим лицима са завршеним високим образовањем, која су старости до 30 година, а која су стекла радно искуство од најмање 9 мјесеци кроз стручно оспособљавање“ – рекао је министар и додао да ће у програм бити укључено 180 лица са евиденције ЗЗЗЦГ.

Они ће, након обуке, обављати послове техничке природе – провјера пореских пријава, пријава за запошљавање, утврђивање обрачуна пореских обавеза, запошљавање странаца, откривање неформалног рада и праћење туристичке сезоне. Министар Пуришић је навео да ће се Програм реализовати у свим општинама, финансираће се преко ЗЗЗЦГ са позиције активне мјере политике запошљавања. Укупан буџет за споровођење програма износи 555. 000 еура.

 

хттпс://yоуту.бе/Лдw0XВ3-к9У

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?