Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Стварање амбијента за здраво одрастање дјеце, приоритет у раду Министарства здравља

Објављено: 24.05.2018. 20:21 Аутор: Министарство здравља
Стварање амбијанта за здраво одрастање сваког дјетета, као и заштита и промоција њихових права, императив је на којем своје активности темељи црногорски здравствени ресор, а подршка УНИЦЕФ-а веома је значајна на том путу, закључено је током радног ручка министра здравља др Кенана Храповића и регионалне директорке УНИЦЕФ-а за Европу и Централну Азију, Афшан Кан.

Министар Храповић је казао да са уважавањем прихвата сугестије ове међународне организације у оквиру својих надлежности и изразио наду у наставак сарадње кроз различите видове помоћи имајући у виду глобално искуство УНИЦЕФ-а које може бити драгоцјено за Црну Гору. 
‘Нарочито смо охрабрени чињеницом да на заједничком путу побољшаног амбијента за здрав развој наших малишана имамо поузданог и искреног партнера у организацији чији су учинци посебно знаћајни за нашу земљу’, казао је министар Храповић.

Током сусрета посебно је наглашена успјешна сарадња Министарства здравља Црне Горе и УНИЦЕФ-а током припреме Стратегије за превенцију и заштиту дјеце од насиља, као и могућности реформе Система кућних посјета.

Госпођа Афшан Кан је похвалила едукацију црногорских здравствених радника у превенцији и заштити дјеце од насиља у циљу у поступка континуиране бриге за све релевантне стручњаке који раде са дјецом, жртвама насиља и дјецом изложеном негативним искуствима из раног дјетињства.
‘Улога здравственог система је кључна и лидерска у раном развоју дјетета, а како су прве године кључне и шанса за цијели живот, посебно нас радује Ваш предани однос овом важном сегменту друштва’, истакла је Афшан Кан.

Ministarstvo zdravlja
Директорица УНИЦЕФ-а за Европу и Централну Азију изразила је задовољство због чињенице да је црногорски здравствени систем успјешно одолио изазовима антивакциналних утицаја и успио да грађанима предочи важност вакцинације у борби са болестима које су заборављене, као и да повећа проценат вакцинисане дјеце у значајној мјери у односу на претходне године.
Састанку у Вили Горица присуствовали су и господин Осама Макави Когали, шеф Представништва УНИЦЕФ-а у Црној Гори, Милорад Шћепановић, стални представник Црне Горе при УН и другим међународним организацијама у Женеви, као и проф.др Весна Мирановић, генерална директорица Директората за контролу квалитета здравствене заштите и унапређење људских ресурса у здравству и мр Слађана Павловић генерална директорица Директората за међународну сарадњу и хармонизацију прописа у Министарству здравља Црне Горе.


МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?