Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Симовић поводом наставка Програма Купујмо домаће у који се укључила и туристичка привреда: Само заједно и партнерски можемо обезбиједити даљи напредак Црне Горе

Објављено: 25.05.2018. 21:01 Аутор: МПРР

MPRRMPRR 

Педставници Владе Црне Горе, Привредне коморе Црне Горе и ИРФ-а потписали су данас споразум о сарадњи, којим се наставља пројекат - Купујмо домаће, са циљем укључивања и туристичке привреде у промоцију и бољи пласман црногорских производа и услуга.

 

Пројекат “Домаћи укуси”, наставак је пројекта “Купујмо домаће” који је у том правцу покренула Влада Црне Горе у сарадњи са Привредном комором, односно произвођачима и трговачким ланцима.

 

Тим поводом, у ресторану Плантажа на Врањини данас је организован сусрет домаћих произвођача, хотелијера и ресторатера. Сусрет је био повод и да се црногорским произвођачима који су на Новосадском сајму освојили 129 признања, честита на постигнутим резултатима.

MPRRMPRR

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић истакао је задовољство због поновног окупљања поводом Програма Купујмо домаће, истичући четири кључна разлога.

 

Први је да кажемо да настављамо са нашим заједничким пројектом – Купујмо домаће. Када смо започињали тај партнерски пројекат Владе, Привредне коморе, пољопривредних произвођача и трговачких ланаца, казали смо да неће бити једнократна кампања већ да ће бити континуирана и да ћемо пажљиво биљежити и мјерити резултате. Радује ме најава предсједника Коморе да ћемо у наредним данима имати јасну презентацију шта је пројекат донио добро и произвођачима, трговачким ланцима и потрошачима Горе у Црној Гори.

Други разлог је што данас почињемо нову фазу пројекта – под називом Домаћи укуси“. Не случајно домаћи и не случајно данас. Данас, на почетку једне нове рекордне туристичке сезоне, нове поруке која говори да је Црна Гора препозната као омиљена туристичка дестинација, у коју долазе туристи са свих меридијана, коју су препознали као једну отворену, сигурну, стабилну државу. Црну Гору коју су препознали туристи по богатој туристичкој понуди и која ће бити све више препозната и по нашим домаћим укусима.

И трећи разлог, за мене посебно важан, који желим да посебно акцентирам – то је прилика да одамо признање свим нашим произвођачима који су излагали на овогодишњем престижном Новосадском сајму, на којем је било преко 1.500 излагача из више од 50 држава и заслужено освојили 129 признања - шампионских пехара, титула шампиона квалитета, медаља и повеља.

MPRRMPRR

Ове награде су посебна порука и ново охрабрење које долази не само за сектор пољопривреде него и за укупну економију.

Бити шампион у свакој области је веома захтјевно. Не постаје се лако шампионом. Потребне су године рада, посвећености, много труда и зноја, а у сектору пољопривреде мислим да свако шампионско признање има своју посебну вриједност и значај. То шампионско признање које се остварује у сектору пољопривреде има посебну вриједност јер је резултат напорног рада који се реализује на пољопривредним имањима, у прерађивачким погонима, резултат дугогодишње посвећености, свакодневног усвајања нових знања, резултат идеалног споја између издашних дарова наше природе и нових знанја и вриједног рада наших менаџера.

Зато желим да вам посебно честитам, да заједно подијелим посебно задовољство што је тај шампионски пехар отишао до Пљеваља, до Цетиња, до Никшића, до Бара, до Даниловграда, до свих виноградарских подручја широм Црне Горе. Једноставно црногорски произвођачи су овај пут, захваљујући партнерском односу са Владом и ПКЦГ наступили организовано заједно, онако како требамо у свакој прилици да наступамо – да будемо партнери.

И коначно са том поруком долазим до четвртог повода нашег окупљања – а то је порука Будимо заједно, као што смо и данас, и Влада и ПКЦГ и ИРФ и Туристичка привреда. Заједно са пољопривредним сектором. Будимо партнерски поджрани у том напору и од стране медија. Уважавајмо међусобне разлике, али будимо заједно када треба створити нову вриједност, када треба обезбиједити нове искораке на економском плану у Црној Гори, када треба заједно да отворимо нова радна мјеста, када треба заједно да постојећа радна мјеста учинимо још квалитетнијим и боље плаћеним. Будимо заједно када треба да валоризујемо издашне природне ресурсе, када требамо обезбиједити укупан амбијент, сигурности, стабилности, који треба да обезбиједи да Црна Гора иде путем напретка, једнако и у Подгорици, Бару, Пљевљима, Рожајама, мом НК и у свакој тачки Црне Горе. Управо са оваквим сусретом демонстрирамо такво партнерство, које је стабилно, сигурно и у коме знамо шта треба радити данас, сјутра и наредних дана и у свакој другој прилици.


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја   


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?