Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полицијски службеници поступили по свакој пријави у вези са дешавањима на дан одржавања локалних избора

Објављено: 28.05.2018. 04:09 Аутор: УП
Управи полиције је током данашњег изборног дана, сходно тренутним подацима, пријављен 21 догађај у једном броју општина у којима се одржавају локални избори, а који се односе на дешавања у вези са изборима.

Од овог 21 догађаја, у Подгорици је пријављено 12, у Бијелом Пољу четири, у Бару два, у Пљевљима један, у Рожајама један и у Колашину један догађај.

Службеници Управе полиције су поступили по свакој пријави и предузели мјере и радње из своје надлежности. У највећем броју случајева, службеници полиције су изашли на лице мјеста гдје су обавили службене мјере и радње. Са догађајима за која је постојала потреба упознати су и надлежни тужиоци.

Највише пријава односило се на наводну тзв. куповину личних карата (пет случајева), пријетње и изазивање на тучу на бирачком мјесту (три случаја), онемогућавање гласања (два случаја) и неовлашћено снимање и фотографисање (два случаја).

Од осталих пријављених случајева, издвајамо догађај у насељу Коник у Подгорици којом приликом су активисти коалиције УРА и Демократа око 10,45 часова полицији пријавили физички напад на њих од стране више лица. Полицијски службеници су предузели мјере и радње на расвјетљавању овог догађаја. Узете су изјаве од ових лица. Полиција је идентификовала једно од лица на које су пријавиоци указали као могућег извршиоца и од тог лица је узета изјава. О свему је обавијештен надлежни тужилац којем су достављени списи прикупљени током досадашњег поступања полиције. Полицијски службеници настављају активности на раду у овом предмету.

Полицијски службеници ће, у вези са свим пријављеним догађајима, предузимати даље мјере и радње у случајевима у којима тужилац наложи поступање односно оцијени да има елемената бића кривичног дјела чије се гоњење предузима по службеној дужности.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?