Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић посјетио Штјефана Ивезаја у Тузима

Објављено: 28.05.2018. 16:49 Аутор: мку

Министар културе Александар Богдановић посјетио је Штјефана Ивезаја, који у Тузима, у својој кући чува богату колекцију разноврсних музејских предмета и експоната.

Господин Иверзај је представио министру Богдановићу велики број аутентичних музејских предмета, аутентичне националне ношње, оружје, посуђе, алате и оруђе, музичке инструменте, поштанске маркице, књиге, документа и бројне друге експонате, као и богату колекцију фото-апарата.

mkumku

Министар Богдановић је истакао да је кућа господина Ивезаја значајно мјесто за културу Црне Горе, гдје се посвећено чува историјско насљеђе народа са наших простора, али и промовише Црна Гора као мултикултурна, мултинационална и мултиконфесионална земља. Министар Богдановић је додао и да је ово одличан примјер валоризације богатог културног насљеђа у туристичке сврхе.

“Министарство културе ће пружити сву неопходну помоћ како би напори господина Ивезаја, који са својом супругом успјешно афирмише традицију албанског народа, били додатно валоризовани,” нагласио је министар Богдановић.

mku

Штјефан Ивезај је од 2002. године, кућу у којој живи претворио у својеврсни музеј, али и фототеку, библиотеку и филателију, отворене за посјетиоце током цијеле године.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?