Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Одржан први заједнички састанак Управног и Савјетодавног одбора ,,Пројекта реформе пореске администрације“

Објављено: 28.05.2018. 19:55 Аутор: Ивона Михајловић - администратор
Данас је у Министарству финансија одржан први састанак Управног и Савјетодавног одбора пројекта “Реформе Пореске Администрације”, којим је означен почетак пројекта и представљен нацртни план активности у наредном петогодишњем периоду. 

Управни одбор формиран је у циљу доношења стратешких одлука и смјерница за реализацију пројекта и чине га представници Министарства финансија, Пореске управе, Управе царина, Фонда ПИО и Фонда здравства, док су чланови Савјетодавног одбора представници удружења привредника и удружења рачуновођа и ревизора који имају савјетодавну улогу.

Састанком је предсједавао предсједник Управног одбора, министар финансија Дарко Радуновић, док су испред Свјетске банке, представници били вођа пројектног тима Срђан Свирчев, као и консултант СБ за ову област, Питер Полин, који ће током ове седмице у Пореској управи одржати низ предавања у функцији боље припремљености запослених за реализацију пројекта. 

Пројекат „Реформа пореске администрације“ за циљ има побољшање ефикасности пословања Пореске управе, како у функционалном и технолошком погледу, тако и у контексту кадровског снажења капацитета и способности за модерно управљање приходима, као и смањење оптерећење пореских обвезника у процесу испуњавања пореских обавеза. У том контексту, министар Радуновић је нагласио да је ријеч о једном од најважнијих пројеката који се спроводи у Црној Гори, те да од његове реализације треба очекивати повећану пореску дисциплину, снажнију наплату прихода и систем уподобљен да одговори свим изазовима савременог пореског пословања.

Директор ПУ, Миомир М. Мугоша, је нагласио да ће поменути пројекат значити реорганизацију досадашњег пословања Пореске управе у смислу институционалног развоја, унапређења пословних процеса али и услуга пореским обвезницима, те изразио очекивања да ће уз подршку Владе успјешно реализовати пројекат који ће значити ангажовање свих капацитета и пуну посвећеност како запослених у ПУ, тако и свих укључених партнера.

Све фазе пројекта биће реализоване у складу са смјерницама Свјетске банке која располаже богатом експертизом у поменутој области, тако да ће , поред финансијске подршке, кроз пројекат континуирано бити коришћене консултативне услуге Свјетске банке.

Подјећамо да вриједност пројекта износи 14 милиона еура, те да су средства обезбијеђена из кредита Свјетске банке који је потписан у јануару 2018. године

ПР СЛУЖБА 
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?