Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић разговарао са амбасадорима држава Вишеградске групе: У новим околностима потпуне политичке стабилности још ефикасније у испуњење европске агенде

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Предсједник Владе Душко Марковић оцијенио је данас на састанку са амбасадорима држава Вишеградске групе да су предсједнички и локални избори показали да је Црна Гора стабилно на европском и евроатлантском путу и да ће у новим околностима потпуне политичке стабилности друштва Влада јачати ефикасност рада на европској агенди.

„Ми ћемо се у политички стабилном окружењу сконцентрисати на европске интеграције реализујући једну по једну обавезу, при чему ћемо се посебно сконцентрисати на испуњавање привремених мјерила за преговарачка поглавља 23 и 24“ – рекао је предсједник Владе на састанку са амбасадорима Мађарске Кристијаном Пошом (Пóса Крисзтиáн), Републике Словачке Романом Хлобењом (Хлобеň) и Чешке Републике Карелом Урбаном и отправницом послова Амбасаде Републике Пољске Аном Каспшак (Анна Каспрзак).

Предсједник Марковић се захвалио државама Вишеградске групе на континуираној искреној и свеобухватној подршци Црној Гори у нашим европским и евроатлантским интеграцијама.

Амбасадори истакли да питање Западног Балкана заузима важно мјесто у оквиру агенде Вишеградске групе, укључујући и по питањима инфраструктурног повезивања и поновили потпуну подршку Мађарске, Словачке, Чешке и Пољске проширењу Европске уније. У том контексту посебно су истакли чињеницу да Црна Гора испуњавајући успјешно обавезе из европске агенде задржава водеће мјесто међу државама кандидатима.

Информишући предсједника Владе Црне Горе о приоритетима Вишеградске групе до краја мандата мађарског предсједавања амбасадори су исказали спремност на даље продубљивање сарадње са Црном Гором посебно на економском плану, али и на унапређењу промоције процеса наших европских интеграција.

Закључено је да су политички односи Црне Горе и држава Вишеградске групе одлични и договорен наставак редовног дијалога.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?