Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Пронађени кокаин, хероин, марихуана, екстази и пиштољ

Објављено: 29.05.2018. 17:23 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге су у садејству са службеницима Центра безбједности Никшић, у циљу сузбијања уличне продаје опојних дрога, у претходном периоду спроводили појачане активности на подручју Никшића. У склопу планских активности и на основу оперативних сазнања, извршени су претреси на више локација као и контрола већег броја безбједносно интересантних лица и чланова организованих криминалних група. Пронађено је и заплијењено више врста наркотика – марихуана, хероин, кокаин и таблете екстази, за које се сумња да су били намијењени уличној продаји, као и оружје у илегалном посједу.

Наиме, полицијски службеници су јуче, 28.05.2018. године, на основу оперативних сазнања а поступајући у координацији и по налогу државног тужиоца у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, а сходно претходно прибављеној наредби од судије за истрагу Вишег суда у Подгорици, извршили претрес стана и других просторија које користи Р.К. (27). Том приликом полицијски службеници су у стану овог лица пронашли 235 таблета екстази, једну пластичну кутијицу са садржајем за који се сумња да је опојна дрога марихуана, тежине око пет грама, и ватрено оружје – пиштољ у илегалном посједу. О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици. Р.К. је лишен слободе и уз кривичну пријаву је приведен овом тужиоцу, због основане сумње да је починио кривична дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога и недозвољено држање оружија и експлозивних материја.

Претходно су полицијски службеници, 15.05.2018. године, приликом контроле безбједносно интресантног лица М.П. (37) пронашли пет пвц кесица са садржајем за који се сумња да је опојна дрога хероин, тежине око три грама. Такође наведеног дана извршен је и претрес куће и стана које користи Р.М. (29) којом приликом су полицијски службеници пронашли двије пвц кесице са садржајем за који се сумња да је опојна дроге кокаин, тежине око 15 грама. О догађајима је обавијештен државни тужилац у ВДТ у Подгорици који ће се о квалификацији кривичних дјела изјаснити након вјештачења у Форензичком центру.

Полицијски службеници су такође, 09.05.2018. године, приликом мјера и радњи које су предузимали, на шеталишту, такође у Никшићу, пронашли одбачене двије пвц кесице са садржајем за који се сумња да је опојна дрога марихуана. Криминалистичка обрада која је спроведена упутила је на сумњу да је ову опојну дрогу у посједу имао и одбацио Ј.Ш. (27). О догађају је обавијештен државни тужилац у ВДТ у Подгорици који се изјаснио да се против овог лица Суду за прекршаје поднесе прекршајна пријава из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.

Активности полиције на откривању, сузбијању и спрјечавању злоупотребе опојних дрога се настављају.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?