Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљена три имовинска деликта; процесуирана три лица

Објављено: 30.05.2018. 15:11 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности у циљу расвијетљавања кривичних дјела из области имовинских деликата, расвијетлили три кривична дјела и том приликом једно лице лишили слободе а против два лица, од којих је једно малољетно, поднијели надлежном тужиоцу кривичне пријаве.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, 28.05.2018. године, расвијетлили кривично дјело разбојништво и том приликом лишили слободе А.Е. (18) из Подгорице због постојања основане сумње да је починио ово кривично дјело. Он је, како се сумња, 22.03.2018. године, у насељу Стари аеродром, пратио оштећену Е.П. и приликом доласка у слијепу улицу је физички напао и од ње отуђио торбицу у којој је био телефон и 17 еура. Полицијски службеници су идентификовали, лоцирали и лишили слободе А.Е. О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да му се ово лице приведе на даљу надлежност уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело разбојништво.

Надаље, службеници ЦБ Подгорица су истог дана надлежном тужиоцу поднијели посебан извјештај као допуну кривичне пријаве у редовном поступку претходно поднијете против непознатог починиоца, против Н.Р. (27) из Подгорице, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело крађа на штету Б.К. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин што је, 27.05.2018. године у вечерњим часовимам, у улици Ђока Мирашевића отуђио паркирани електрични бицикл марке „Цитy бике“, који није било закључан, и одвезао се у непознатом правцу. Отуђени бицикл је пронађен и враћенс власнику.

Службеници подгорчке полиције су, јуче, 29.05.2019. године, надлежном тужиоцу за малољетнике поднијели кривичну пријаву у редовном поступку против малољетног Б.Х. (16) из Подгорице, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешка крађа, на штету В.Л. Он је, сумња се, ово кривично дјело починио на начин што је, 22.05.2018. године око 08,20 часова, са још једним малољетним лицем пришао оштећеном и из џепа му отуђио 10 еура, након чега су се удаљили са лица мјеста.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?