Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић – амбасадорка Јанковић: Добра сарадња Црне Горе и Аустрије у области културе

Објављено: 30.05.2018. 18:56 Аутор: Министарство културе
Министар културе Александар Богдановић и Њ.Е. Ана Јанковић, амбасадорка Републике Аустрије у Црној Гори разговарали су данас на Цетињу о сарадњи у области културе између двије земље.

Амбасадорка Јанковић је оцијенила да у овој области постоји динамична сарадња, али и да је Република Аустрија заинтересована за њено даље снажење и спровођење заједничких активности и пројеката.

Као посебно важно питање министар Богдановић је истакао потписивање Меморандума о сарадњи у области заштите и очувања непокретних културних добара између Министарства културе Црне Горе и Археолошког института Републике Аустрије, чији је текст усаглашен. Како су нагласили саговорници, наведени документ ће предвидјети реализацију заједничких пројеката који су базирани на заштити и очувању културних добара, са посебним акцентом на аустроугарске фортификације у Црној Гори.

Најављена је и посјета представника министарстава културе, науке и просвјете Републике Аустрије Црној Гори, која је планирана за новембар ове године, а током које ће представници двије земље у директној комуникацији дефинисати најзначајније активности сарадње у наведеним областима. 

Саговорници су разговарали о размјени у области савременог стваралаштва и посебно истакли могућности за сарадњу у области филмске индустрије. 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?