Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Лишено слободе безбједносно интересантно лице због разбојништва; извукао пиштољ па га полицијски службеници савладали

Објављено: 30.05.2018. 20:36 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су, предузимајући мјере и радње у циљу откривања, расвијетљавања и доказивања тежих кривичних дјела почињених на територији Општине Никшић, лишили слободе безбједносно интересантно лице И.Т. (37) из Никшића, који се потраживао због постојања основане сумње да је починио кривично дјело разбојништво на штету кладионице „Лутрија Црне Горе“ у априлу ове године. Приликом лишења слободе ово лице је покушало да побјегне извукло пиштољ који је носило за појасом, али је уз употребу средстава принуде савладан и разоружан.

Наиме, службеници ЦБ Никшић су, 28.05.2018. године око 22,40 часова, лишили слободе И.Т. који се потраживао због постојања основане сумње да је починио кривично дјело разбојништво, 09.04.2018. године, на штету кладионице „Лутрија Црне Горе“, којом приликом је, како се сумња, отуђио новац у износу од 2000 еура.

Приликом лишавања слободе, И.Т. је, сумња се, покушао да се да у бјекство и том приликом извукао пиштољ који му се налазио за појасом. Брзом и ефикасном акцијом никшичке полиције, употребом средстава принуде, савладан је отпор овог лица и он је разоружан и лишен слободе. И.Т. је овом приликом задобио тјелесне повреде, које су сходно законској процедури констатоване од стране дежурног љекара Медицинског центра Никшић.

Приликом прегледа овог лица полицијски службеници су, осим пиштоља марке „Маузер“ калибра 7,65 мм са муницијом одговарајућег калибра, одузели и пригушивач за овај пиштољ, пвц паковање са садржајем прашкасте материје бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин тежине 5,5 грама, пар рукавица, криптовани мобилни телефон марке Блацкберрy као и један качкет плаве боје.

О догађају је обавијештен државни тужилац у ВДТ у Подгорици и државни тужилац у ОДТ у Никшићу, који су наложили да се И.Т. лиши слободе због основане сумње да је починио КД разбојништво због којег се и потраживао, као и КД недозвољено држање оружја и експлозивних материја. У односу на остале предмете који су пронађени и одузети од осумњиченог, надлежни тужилац ће се накнадно изјаснити.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?