Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пејановић -Тудик: Наставак добре сарадње Црне Горе и Француске кроз програме обука за службенике МУП-а и Управе полиције

Објављено: 01.06.2018. 19:35 Аутор: МУП
У минулом периоду Француска је била поуздан партнер Министарству унутрашњих послова, а подршку ове земље можемо очекивати и у наредном периоду, нарочито у области полицијске сарадње, ванредних ситуација и спровођења обука за службенике, поручено је на данашњем састанку државног секретара Драгана Пејановића са амбасадорком Републике Француске у Црној Гори Кристин Тудик.

Државни секретар Пејановић је сусрет искористио да захвали амбасадорки на помоћи коју је Француска у континуитету пружала како би се квалитетно спроводиле обуке у области борбе против организованог криминала, тероризма и насилног екстремизма, наркотика, трговине људима, ванредних ситуација, прекограничне сарадње и илегалних миграција. У том смислу, као посебно значајну истакао је успјешно организовану обуку о откривању лажних личних докумената која се одржала у марту ове године у Подгорици.

Констатујући да различити програми билатералне сарадње са Француском доприносе професионалном усавршавању службеника Министарства унутрашњих послова и Управе полиције, изразио је очекивање да ће се обуке наставити, нарочито за припаднике сектора ванредних ситуација, на тему заштите и спашавања од различитих врста хазарда, за све припаднике оперативних јединица, као и стручне и специјалистичке обуке за припаднике Управе полиције.

Амбасадорка Тудик је изразила задовољство чињеницом да препознаје напоре које МУП и Управа полиције улажу у циљу унапређивања знања и стручности својих службеника, те јачања укупних кадровских капацитета за адекватан одговор на савремене ризике, изазове и пријетње.

На састанку је исказана спремност да се сарадња настави кроз нове пројекте, размјену искустава и добре праксе, у циљу пружања заједничког одговора на изазове у области безбједности, веће сигурности грађана и јачања пријатељских веза два народа.







Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?