Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Завршена реконструкција још једног школског спортског терена

Објављено: 01.06.2018. 20:22 Аутор: Министарство спорта

Котор, 01. 06 2018. – Министар спорта Никола Јановић посјетио је данас ЈУ ОШ ,,Народни херој Саво Илић“ у Котору, гдје је заједно са ученицима, наставницима, директором школе Небојшом Кучем и предсједником Општине Котор Владимиром Јокићем, симболично отворио реновирани школски спортски терен, у чију је реконструкцију, посредством донације кинеске амбасаде у Црној Гори, Министарство спорта уложило више од 20 хиљада еура. 

То је посљедњи од четири школска спортска објекта, обухваћених инвестицијом Амбасаде НР Кине у Црној Гори, са којом је Уговор о донацији вриједан више од 112 хиљада еура, Министарство спорта потписало 21. јуна 2017. 

У изјави за јавност, Јановић је подсјетио да је ријеч о пројекту Министарства спорта ,,Афирмација школског спорта” у оквиру којег су до сада реновиране фискултурне сале цетињске Гимназије, которске Средње поморске школе и пљеваљске ОШ “Ристан Павловић”, а све у циљу да се, како је казао, унаприједе услови у настави физичког васпитања, а дјеца и омладина подстакну да се што више баве спортско-рекреативним активностима. 

Ministarstvo sporta


,,Министарство спорта, од самог оснивања, у континуитету улаже у реновирање школских спортских објеката, почев од адаптације, санације и реконструкције фисклутурних сала, спортских терена, помоћних просторија и свлачионица, па до реконструкције и проширивања трибина и набавке спортских реквизита и опреме, чиме Влада Црне Горе жели да побољша постојећу и изгради нову школску спортску инфраструктуру, која ће бити у функцији што квалитетнијег развоја школског спорта“- поручио је Јановић, који је отварање реновираног терена, искористио да се још једном захвали амбасадору НР Кине у Црној Гори Цуију Џивеију, на вриједној донацији којом је Министарство спорта успоставило пријатељске односе са кинеском амбасадом, у намјери да се у континуитету развијају и унапрјеђују у обостраном интересу. 

,,Данас је такође била добра прилика да са предсједником Општине Котор госп. Јокићем, поразговарам и о тренутно горућем проблему которског спорта, а то је реконструкција зимског базена ,,Никша Бућин”- казао је министар спорта, поручујући да је од изузетне важности и за которски, а самим тим и црногорски ватерполо, да базен што прије буде у функцији. ,,Министарство спорта и ја лично, у интензивној смо комуникацији са Дирекцијом јавних радова, а последња информација коју смо добили јесте да је Државна комисија за контролу поступка јавних набавки, након треће жалбе у цјелости поништила тендер за извођење радова друге фазе, након чега је јуче, на порталу јавних набавки, објављена нова тендерска документација.”

Ministarstvo sporta


,,Поновио сам спремност Општине Котор да помогне, у очекивању да након што се заврши тендерска процедура све стране заједно сједну за сто, како би сви помогли да се реконструкција базена заврши што прије, а которски ватерполо добије свој дом”- саопштио је Јокић, уз обећање да ће, како је рекао ,,Општина Котор истог дана када се заврши тендер и буде изабран извођач, дозволити све радове на територији Општине Котор у вези са базеном, упркос забрани радова у том период, тако да је которска општина спремна да и логистички и финансисјки, помогне обнову базена, како би на задовољство свих што прије отворили базен”

Директор школе Небојша Куч, прецизирао је да је у реконструкцију школског спортског терена уложено 20.730,00 еура и објаснио да је дотрајала бетонска подлога на спортском игралишту которске Основне школе „Народни херој Саво Илић“ узроковала честе повреде ученика, па је било неопходно ту стару бетонску, замијенити новом, савременом тартан подлогом. “Реновирањем терена, омогућили смо квалитетније услове за одржавање часова физичког васпитања ученицима ЈУ ОШ "Народни херој Саво Илић", али прије свега обезбиједили да се дјеца и млади, квалитетно проводећи слободно вријеме, сигурно и безбједно баве спортско-рекреативним активностима- казао је Куч, закључујући да је спортско игралиште поред зграде Основне школе "Народни херој Саво Илић" отвореног типа, тако да се користи не само као додатни простор за извођење наставе физичког васпитања, већ и као простор за рекреативно бављење спортом становника Котора, односно спортских клубова и дјеце из околних насеља.
Ученици су у част отварања реновираног школског спортског терена, приредили саџајан културно-спортски програм.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?