Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Стратегија паметне специјализације - Процес предузетничког откривања: Састанци радних група Здравље и квалитет живота Туризам (7.јун) и Енергетика (8. Јун)

Објављено: 01.06.2018. 21:04 Аутор: Министарство науке
Министарство науке је тренутно у фази реализације Процеса предузетничког откривања (Ентрепренеуриал дисцоверy процесс-ЕДП), једне од кључних фаза у припреми Стратегије паметне специјализације С3 у којој привредна друштва имају најзначајнију улогу.

Главни циљ С3 је да се повећа конкурентност црногорске економије, концентришући ресурсе знања у оквиру препознатих приоритетних сектора С3 ће омогућити и развој нових секторских области или индустрија инвестирањем у истраживање и иновације у областима које садрже стратешки потенцијал у нашој држави.

У циљу промовисања С3 Стратегије и ове фазе, 11. маја 2018. године организована је Конференција под називом: С3.ме - Паметна специјализација: иновације, предузетништво и конкурентност, на којој су присуствовали представници Удруженог истраживачког центра (Јоинт ресеарцх центер-ЈРЦ), консултанти за ЕДП, представници привредних друштава, цивилног, јавног сектора, академске заједнице, чланови Ужег и Проширеног тима, као и чланови Интерресорне радне групе за израду С3 стратегије.

На Конференцији су учесници имали прилику да дискутују и размијене мишљења о потенцијалним изазовима и рјешењима у процесу израде Стратегије, а у циљу дефинисања приоритетних области развоја земље.

Како би се прецизније дефинисали приоритети и уже облати развоја у оквиру њих, Министарство планира организовање састанака из свих области развоја које су одређене као потенцијално приоритетне у овом процесу, који ће поново окупити представнике академске, цивилне, јавне и привредне заједнице и консултанте за ЕДП – колеге из Словеније.

Први у низу састанака одржаће се из области Здравље и квалитет живота и Туризам 7. јуна 2018. године од 12-15 часова, а наредни из области Енергетика 8. јуна 2018. године од 11-15 часова, у просторијама Министарства науке.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?