Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Расвијетљено тешко убиство на штету А.Л. извршено у Котору; кривична пријава против осумњиченог за којим се интензивно трага

Објављено: 01.06.2018. 21:37 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Херцег Нови и Одјељења безбједности Котор су, у координацији са Сектором криминалистичке полиције и државним тужиоцем у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, након интензивних полицијско – тужилачких активности, расвијетлили кривично дјело тешко убиство, почињено 11.05.2018. године у Котору, на штету А.Л. (30), украјинске држављанке настањене у Котору, и данас, 01.06.2018. године, надлежном тужиоцу поднијели посебни извјештај, као допуну кривичне пријаве, против А.С. (22) из Котора, због основане сумње да је извршио ово кривично дјело. А.С, који је у ранијем периоду био у дугогодишњој емотивној вези са А.Л, је од дана извршења кривичног дјела недоступан и за њим је расписана потјерница.

Полицијско – тужилачке активности, спроведене од дана извршења тешког убиства, као и материјални докази који су изведени, указују на сумњу да је А.С. 11.05.2018. дошао у стан који је А.Л. изнајмљивала у мјесту Доброта у Котору, након чега ју је тог дана у јутарњим часовима на свиреп начин лишио живота, задајући јој оштрим предметом више убодних рана у предјелу главе и тијела као и јак ударац механичким оруђем у предјелу потиљачног дијела главе. Након што је, како се сумња, извршио кривично дјело, А.С. се удаљио са лица мјеста и од тога дана је недоступан и за њим се интензивно трага.

Подсјећамо да је на лицу мјеста извршен увиђај којим је руководио државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, уз учешће службеника Одјељења безбједности Котор и Форензичког центра. Приликом вршења увиђаја изузет је велики број предмета и трагова у вези са извршењем овог кривичног дјела и они су били предмет одговарајућих вјештачења у Форензичком центру.

Предузимајући мјере и радње на расветљавању овог кривичног дјела, службеници Одјељења безбједности Котор су предузели низ радњи у садејству са службеницима Центра безбједности Херцег Нови и Центром безбједности Подгорица, а све у координацији са Сектором криминалистичке полиције. Полицијски службеници су између осталог извршили анализу телекомуникациног саобраћаја, анализу изузетих видео надзора, спровели одређени број криминалистичких обрада лица, прикупили већи број обавјештења од грађана, извршили провјере оперативних података и извршили одређени број претреса објеката и возила којом приликом су изузети одређени предмети и трагови за које се сумњало да имају везе са извршењем предметног кривичног дјела.

На основу свих спроведених активности у сарадњи са Вишим државним тужилаштвом у Подгорици, обезбијеђени су одређени материјални и персонални докази, који указују на основану сумњу да је А.С. извршио кривично дјело које му се ставља на терет.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?