Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

500 наших најмлађих одбојкашица и одбојкаша, славили на Тргу Независности

Објављено: 04.06.2018. 16:15 Аутор: Министарство спорта

Подгорица, 03. јун 2018.- Након укупно 298 одиграних утакмица, завршена је трећа сезона Југопетрол ЕКО мини одбојке,  у којој је учествовало  500 дјеце. Сви су награђени златним медаљама, док су побједничке екипе добиле и пехаре.

Ministarstvo sporta

Министар спорта Никола Јановић, пехар је уручио, побједницима у категорији дјевојчица рођених 2007/2008, екипи Мркојевића. Честитајући руководству Одбојкашког савеза Црне Горе на овом пројекту, Јановић је поручио да је Министарство спорта од самог оснивања, ставило акценат на то, да се што више дјеце укључи у спорт. ,,Министарство спорта подржава све савезе за овакве пројекте, а искористио бих прилику да честитам руководству Одбојкашког савеза Црне Горе и заиста ово су сјајне ствари, посебно када видите оволико дјеце на Тргу и како су занесени одбојком. Сваки овакав пројекат ће бити подржан од стране Министарства спорта колико год то буде било могуће”- казао је министар спорта и додао да је одбојка као спорт, веома значајан и  важан за одрастање сваког дјетета. ,,Као Министарство спорта, ми смо увијек ту да кажемо и сугеришемо сваком родитељу да дјецу упишу на спорт, није важно који. Кад је у питању одбојка, у школском спорту, које је подржало Министарство спорта, имали смо такмичење за дјевојчице. Одбојка као спорт је веома масован и очекујем да у Црној Гори одбојка у наредном периоду постиже још значајније резултате на међународном нивоу”-закључио је Јановић.

Ministarstvo sporta

У категорији дјечака рођених 2005/2006 славила је екипа Бар Волеја. Њима је пехар уручио извршни директор компаније Југопетрол  Антонис Семелидес, док је међу дјевојчицама најбоља била екипа Будућност Бемаxа, које су пехар добиле од предсједника ОСЦГ Цветка Пајковића.

“Поштована дјецо, родитељи, тренери, драги пријатељи из Југопетрола, министре спорта господине Јановићу, сви пријатељи одбојке, хвала вам што смо у прилици да се и данас, у овом дивном амбијенту, радујемо што смо све бројнија и срећнија одбојкашка породица. Велика је радост свих у Одбојкашком савезу што је Југопетрол ЕКО мини одбојкашка лига окупила 500 дјевојчица и дјечака, што су та дјеца мјесецима на изузетно организован начин унапређивала своје одбојкашко знање и бивали из викенда у викенд све бољи спортисти .Одиграло се 300 утакмица. Издвојили су се и надаренији, данас смо посебно уживали у овој завршници сезоне. И сигурни смо да ће Југопетрол Еко Мини одбојкашка лига још дуго да буде темељ из године у годину све боље црногорске одбојке. Да смо на правом путу показао је и квалитет и број тимова у овосезонским пионирским првенствима”- казао је предсједник ОСЦГ Цветко Пајковић, обраћајући се окупљеној дјеци, тренерима и родитељима.

Предсједник ОСЦГ, уручио је захвалницу министру спорта Николи Јановићу, у знак подршке Министарства спорта  у реализацији пројекта Југопетрол Еко мини одбојка.

Ministarstvo sporta

Својим присуством, манифестацију су увеличали и капитени женске и мушке сениорске одбојкашке репрезентације Татјана Бокан и Војин Ћаћић, наш прослављени тренер Веселин Вуковић и у име Секретеријата за културу и спорт Главног града Рајко Ћупић.

У сјајном амбијенту на Тргу независности у Подгорици, сва дјеца која су учествовала добила су златне медаље.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?