Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Откривена и спријечена улична продаја хероина и марихуане; осумњичени лишен слободе – приведено седам лица

Објављено: 05.06.2018. 18:30 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су у садејству са службеницима Посебне јединице полиције, предузимајући мјере и радње у циљу сузбијања тзв. уличне продаје опојних дрога, током претходне вечери извели акцију у којој су привели седам лица, а од којих су одузети 191 пакетић са садржајем хероина, један са садржајем марихуане и тзв. џоинт, укупне тежине око 60 грама. Након криминалистичке обраде и консултације са тужиоцем, једно од тих лица је лишено слободе. Овом акцијом је откривен и спријечен још један случај тзв. уличне продаје опојних дрога.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица и ПЈП су, у ноћи између 05. и 06.06.2018. године, у склопу активности које предузимају на контроли безбједности интересантних лица, а спроводећи континуиране акције у циљу субијања тзв. уличне продаје опојних дрога, у акцији коју су извели контролисали, Б.С. (36), Б.С. (29), Е.Л. (26), М.К. (18), Ш.А. (24), К.С. (31) и В.Л. (23). Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели 191 пакетић са садржајем прашкасте материје свијетлобраон боје за коју се сумња да је опојна дрога хероин, један пакетић са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана и тзв. џоинт, укупне тежине око 60 грама.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици.

Криминалистичка обрада седам приведених лица, извршена у просторијама ЦБ Подгорица, упутила је на сумњу да пронађена опојна дрога припада Б.С. (36). Сумња се да је ово лице посједовало хероин и марихуану у намјери да ову дрогу стави у тзв. улични промет.

Б.С. је, након консултација са тужиоцем, лишен слободе и задржан је у полицијским просторијама до привода том тужиоцу, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Службеници ЦБ Подгорица ће наставити појачану контролу безбједносно интересантних лица, као и активности на откривању, спрјечавању и сузбијању злоупотребе опојних дрога.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?