Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Рожаје: Лишено слободе лице које се потраживало ради издржавања казне затвора у трајању од пет година због кривичног дјела из области злоупотребе дрога

Објављено: 05.06.2018. 20:01 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Рожаје су јутрос лишили слободе М.Б. (40) из Рожаја, који се потраживао међународном потјерницом због издржавања казне затвора у трајању од пет година на коју је осуђен 2011. године због кривичног дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Службеници Станице криминалистичке полиције ОБ Рожаје су лишили слободе М.Б. у једном селу на подручју Рожаја, на основу оперативних података до којих су полицијски службеници дошли. Након добијања оперативних података да се М.Б. скрива у близини Рожаја, службеници ОБ Рожаје су, наиме, данас у јутарњим часовима извршили претрес куће која припада његовој породици у једном селу у близини Рожаја, гдје су пронашли М.Б. који се скривао на тавану, у бункеру који је направљен у ту сврху.

М.Б. је на казну затвора у трајању од пет година осуђен 2011. године и од тада је био недоступан нашим надлежним органима. За њим је, због привођења на издржавање наведене казне затвора, била расписана међународна потјерница од стране НЦБ Интерпол Подгорица.

М.Б. је осуђен на пет година затвора зато што је, како је пресуђено, у септембру 2008. године од једне особе са Косова, заједно са још једним лицем, ради даље продаје набавио око четири килограма хероина (3.977,91 грама). Та особа је прокријумчарила хероин са Косова у Црну Гору, а М.Б. је извршио набавку дроге у намјери да је стави у даљи промет. Особа која је превозила дрогу је лишена слободе када је намјеравала да дрогу преда М.Б. на договорено мјесто у Рожајама.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?