Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић: Бијело Поље и сјевер опредијељени за напредак, имаће и даље подршку Владе

Објављено: 06.06.2018. 17:20 Аутор: МПРР

MPRR MPRR

Бијело Поље се опредијелило за напредак, као и цјели сјевер. Бијело Поље жели и може да постигне више, и припада му више, као и цијелом сјеверу, оцијенио је данас потпредсједник Владе Милутин Симовић током састанка са предсједником Општине Бијело Поље Петром Смоловићем.

Симовић је поручио да ће Влада у пуном капацитету подржати остварење тих циљева, а то су да се у Бијелом Пољу и другим општинама на сјеверу отвори што више радних мјеста, отвори што више производних погона, диверзификује економија, коришћењем свих расположивих природних ресурса.

„Прије свега, овдје у Бијелом Пољу треба валоризовати туристичке потенцијале кроз даље интензивирање већ започетих капиталних пројеката, пољопривредне ресурсе, укључујући и шумске, уз модернизацију саобраћајница са саобраћајном државном и регионалном кичмом аутопута.  Наша заједничка обавеза је да заједно радимо и на јачању образовања, здравства, културе, спорта и свега што подразумијева већи квалитет живота грађана“, казао је Симовић.

Предсједник Општине Петар Смоловић изразио је захвалност према Влади за свеобухватну подршку локалној управи и развоју општине у претходном периоду. Смоловић је истакао да ће се Општина Бијело Поље трудити да оправда указано повјерење, те да ће у даљој доброј комуникацији са Владом стварати добар амбијент за бољи живот грађана Бијелог Поља. Посебно је истакао да се добро разумјела порука грађана Бијелог Поља и да је она подстицај и обавеза више у реализацији свих дефинисаних програмских циљева.

Радну посјету Бијелом Пољу потпредсједник Симовић, са сарадницима наставиће у разговору са пољопривредним произвођачима, којима ће данас бити уручена рјешења о подршци за набавку сточног фонда за ову годину. Симовић ће обићи и земљорадничку задругу Затон.




ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?