Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Дамјановић – Велички: Сарадња црногорске и словеначке полиције професионална и квалитетна

Објављено: 06.06.2018. 19:37 Аутор: УП
ВД директор Управе полиције МУП-а Црне Горе Веско Дамјановић се јуче, на Брду код Крања у Словенији, са сарадницима састао са генералним директором Полиције Републике Словеније Симоном Величким.

Шефови црногорске и словеначке полиције су разговарали о сарадњи полиција двије земље за коју су констатовали да је квалитетна и професионална, а у том контексту разоварано је и о безбједносној ситуацији у региону. Потврђена је професионална спремност и потреба за наставком добре сарадње полицијских организација двије државе.

Посебно је третирано питање борбе против организованог и прекограничног криминала у дијелу размјене свих релевантних информација као и заједничких активности у оквиру међународне полицијске сарадње.

Такође, са пажњом је размотрена и тема у вези са миграционом ситуацијом у региону и модалитетима за њено рјешавање.

Будући да је Симон Велички недавно именован за генералног директора словеначке полиције, вд директор црногорске полиције Веско Дамјановић му је честитао на именовању и пожелио му успјех на професионалном плану.

ВД директор Управе полиције Веско Дамјановић ће са сарадницима радну посјету Словенији наставити присуством конференцији на Брду код Крања, која се одржава поводом завршетка Фирст Лине пројекта, као дијела спровођења активности дефинисаних Акционим планом за земље Западног Балкана о интегративном и комплементарном приступу у превенцији и сузбијању радикализације насилног екстремизма који може водити ка тероризму.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?