Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Национална туристичка организација Црне Горе на роадсхоw презентацији у четири пољска града

Објављено: 06.06.2018. 20:32 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Ministarstvo održivog razvoja i turizmaMinistarstvo održivog razvoja i turizma

Национална туристичка организација Црне Горе као партнер АвиаРепс роадсхоw-а на сјеверу Пољске има прилику да кроз дестинацијске презентације представи Црну Гору туристичкој привреди Пољске. У периоду од 4-7. јуна дестинација се представља у Гдањску, Шчећину, Познању и Лођу.

Учешће на пољском роадсхоw-у има за циљ повец́ање видљивости и присуства Црне Горе на пољском тржишту, упознавање пољске туристичке привреде са нашом дестинацијом, успостављање нових контаката као и продубљивање сарадње са досадашњим партнерима у циљу веће заступљености црногорске понуде у програмима путовања. Презентацијама су присуствовале неке од најзначајнијих агенција са тржишта Пољске: „Некерманн“, „Итака“, „Wега“, „Раинбоw“ и „Нат“ који је нови туроператор и заинтересован је за Црну Гору као туристичку дестинацију.

Ово је прва у низу активности које НТО ЦГ спроводи у сарадњи са АвиаРепс-ом, глобалном мрежом која ради на повезивању сектора туризма и ваздухопловних компанија. У септембру ће услиједити учешће на АвиаРепс роадсхоwу у градовима на југу Пољске као и он-лине тренинг за учеснике са оба роадсхоw-а. Након тога, за учеснике којима Црна Гора буде најинтересантнија биће организовано студијско путовање у Црну Гору које ће обухватити радионицу са црногорском туристичком привредом, као и обилазак дестинације. У организацији овог догађаја ће се као партнери придружити „Балтицас“ и национална пољска авио компанија „ЛОТ“ која ће учесницима обезбиједити авио-карте.

Из године у годину, све је већи број туриста из Пољске који бирају Црну Гору као туристичку дестинацију. У 2017. Црну Гору је посјетило 5,9 одсто више туриста из Пољске, док је раст броја ноћења већи за 4,4 одсто. НТО ЦГ у циљу што бољег позиционирања Црне Горе као туристичке дестинације на пољском тржишту у наредном периоду, заједно са стратешким партнерима, локалном туристичким организацијама и црногорском туристичком привредом планира организовање студијске посјете реномираних медија, као и учешће на сајму туризма „ТТ Wарсаw“.

ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?