Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: ПРЕДСТАВЉЕН ИЗВЈЕШТАЈ О ЕВАЛУАЦИЈИ ОПЕРАТИВНОГ ПРОГРАМА „РАЗВОЈ ЉУДСКИХ РЕСУРСА“ 2012-2013

Објављено: 06.06.2018. 20:04 Аутор: мрсс
Дана 05. маја 2018. године у Хотелу „Цитy“, Подгорица одржана је једнодневна радионица на којој је представљен нацрт Извјештаја о спроведеној еx-пост евалуацији Оперативног програма „Развој људских ресурса“ 2012-2013 ( ОП РЉР, ИПА ИВ компонента).

Радионицу су отворили Љиљана Симовић, директорица Директората за европске интеграције, програмирање и имплеменрацију ЕУ фондова у Министарству рада и социјалног старања, Роман Боитард , представник Делегације Европске уније у Црној Гори, као и вођа експертског тима за спровођење еx-пост евалуације ОП РЉР, Рицхард Аллан.

На радионици је представљен нацрт Извјештаја о спроведеној еx-пост евалуацији ОП РЉР, док су учесници кроз рад у групама имали прилику да анализирају валидност налаза и препорука из извјештаја у циљу примјене научених лекција и стеченог искуства на спровођењу новог Секторског оперативног програма за запошљавање, образовање и социјалне политике 2015-2017 (СОПЕЕС). 

Кроз еx-пост евалуацију ОП РЉР као првог програма који је спроведен кроз децентрализован начин управљања, закључено је да можемо бити задовољни постигнутим резултатима програма.
На радионици су присуствовали представници Министарства рада и социјалног старања, Министарства просвјете, Министарства науке, Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи (ЦФЦУ) у Министарству финансија, НИПАК канцеларије, као и представници Завода за запошљавање Црне Горе. 

Евалуација је спроведена од стране конзорцијума који чине консултантске куће ГДСИ Лимитед и Едуцатион Девелопмент Троуст, а на захтјев Европске комисије. 



ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?