Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Будва: Филиповић отворио Конференцију за интеграцију и придруживање

Објављено: 06.06.2018. 22:00 Аутор: мод
Државни секретар у Министарству одбране, Слободан Филиповић, отворио је данас Конференцију за интеграцију и придруживање (Аццессион Интегратион Цонференце- АИЦ), која се, у организацији Министарства одбране и Војске Црне Горе, одржава у хотелу “Медитеран” у Будви.

Државни секретар је изразио захвалност НАТО представницима обје стратегијске команде, у Монсу и Норфолку, експертима из других НАТО команди, као и представницима НАТО агенција, на подршци коју су пружили Црној Гори након стицања чланства у НАТО. Он је истакао да су сви задаци са НАТО агенде одговорно испуњавани, чему је најбоља потврда то да већ обиљежавамо годишњицу чланства у Алијанси.

“Бити дио најразвијенијег војно-политичког савеза, уз мјесто за столом гдје се доносе најзначајније одлуке у систему колективне безбједности, за Црну Гору представља изузетну привилегију, али и обавезу да одговорно настави са унапређењем националног одбрамбеног сектора”, казао је Филиповић.

Он је истакао да је Радна група за приступање и интеграцију препозната као формат сарадње у оквиру којег ће Црна Гора на најефикаснији начин спровести обавезе наведене у Циљевима способности. Филиповић је информисао присутне да смо у априлу ове године имали мултилатерални састанак поводом достигнутих резултата у имплементацији Циљева способности. Тада је од стране савезника оцијењено да је Црна Гора на добром путу да оствари пуну интероперабилност са свјеверноатлантским савезницима, уз смјернице за унапређење наших капацитета.

Државни секретар је такође говорио о плановима за модернизацију Војске Црне Горе у наредном периоду, о јучерашњем почетку мисије НАТО Аир Полицинг, о учешћу наших војника у мировним мисијама и операцијама.

На Конференцији учествују представници обје стратегијске команде НАТО, за операције и трансформације, као и министарстава вањских послова, јавне управе и финансија, те Дирекције за заштиту тајних податаака, Управе царина и Пореске управе. 

mod  mod mod

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?