Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ВД директор Управе полиције на конференцији на Брду код Крања: земље Западног Балкана посвећене превенцији и спрјечавању радикализације екстремизма

Објављено: 07.06.2018. 19:07 Аутор: УП
ВД директор Управе полиције МУП-а Црне Горе Веско Дамјановић је са сарадницима учествовао на Завршној конференцији Фирст Лине пројекта, која је јуче, 06. јуна 2018. године, одржана на Брду код Крања у Словенији.

Учесници конференције, директори полиција земаља Западног Балкана, са експертима су утврдили приоритете за будући рад у оквиру интегративног управљања унутрашњом безбједношћу, а што се односи на превенцију и спрјечавање радикализације екстремизма који могу водити ка тероризму.

Препозната је потреба за кључном подршком у повезивању владиних и институција на локалном нивоу, цивилног и невладиног сектора, кроз јасну израду смјерница од стране креатора националних политика и њихову примјену од стране одговорних лица на оперативном нивоу. На тај начин би се развио цјеловит систем и стратешки одговор државе, као и њено поступање са лицима која се могу довести у везу са радикализацијом и насилним екстремизмом.

Поред директора и представника полиције Словеније, домаћина завршне конференције Фирст лине пројекта, на конференцији су учествовали директори полиције и делегације полиција из Црне Горе, Албаније, Босне и Херцеговине, Србије, Македоније и Косова. Осим представника полиције наведених земаља, конференцији су присуствовали и представници организација ЕУ РАН, ПЦЦ СЕЕ и ИИСГ као и представници држава чланица Европске уније инволвираних у пројекат Фирст Лине – Аустрија, Белгија и Хрватска.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?