Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Тиват: Акција подизања свијести о важности превентивних прегледа

Објављено: 08.06.2018. 20:45 Аутор: ПР служба

У Дому здравља Тиват обављени су превентивни здравствени  прегледи за 21 припадника/цу ромске и египћанске популације са територије општине Тиват, којима је извршена провјера нивоа шећера у крви, урађен ЕКГ, извршен преглед од стране љекара опште праксе и урађено снимање плућа.

Поменута активност имала је за циљ подизање свијести о значају правовремених и редовних прегледа припадница рањивих група у нашем друштву, а такође И да укасе на важност превенције здравља. Представници Министарства и ординирајућа докторка искористили су прилику да учесницима акције укажу на значај редовног одласка љекару, с друге стране, наставку лијечења на примарном, секундарном и терцијалном нивоу здравствене заштите уколико се за тим укаже потреба,  али и о улози њих као  родитеља коју имају према својој дјеци када је у питању очување здравља.

Министарство за људска и мањинска права са поменутим партнерским институцијама и организацијама сваке године организује поменуте акције у градовима у којима живи значајан број припадника ромске и египћанске популације. Претходно је слична активност реализована у Бијелом Пољу, а након Тивта планирана је још у Подгорици, Никшићу и Беранама.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?