Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Осман Нурковић и савјетник премијера за страна улагања и инвестиције Владимир Бератовић бораве у Кини

Објављено: 10.06.2018. 17:19 Аутор: МСП

Министар саобраћаја и поморства, Осман Нурковић и савјетник премијера за страна улагања и инвестиције Владимир Бератовић, бораве у Кини, на позив организатора деветог Међународног форума за инвестиције и грађевину, који се већ традиционално одржава у кинеској покрајини Макао.

На овом импозантном скупу учествују представници из 65 држава, премијери, министри, представници финансијских институција, разних привредних сектора, међу којима су најбројнији представници грађевинских фирми, које се посебно баве изградњом објеката инфраструктуре.

На скупу на којем је присуствовало око 2000 учесника, министар Нурковић и савјетник премијера Бератовић, састали су се са више делегација и представника разних предузећа, која су заинтересована да инвестирају и граде објекте инфраструктуре у земље југоисточне Европе, између осталих и у Црну Гору, за коју су показали посебно интересовање.

Ресорни министар и савјетник премијера обавили су низ разговара, а посебно су издвојили разговоре обављене са представницима више секторских удружења из кинеске покрајине Гуан Дон, која је међу најбогатијим и економски најразвијенијим регионима у Кини, а броји око 120 милиона становника и располаже са огромним новцем за улагања у различите секторе.

Посебно су показали интересовање за улагање у производњу електричне енергије, туризам, објекте путне инфраструктуре, луке и др. Најавили су скору посјету Црној Гори и том приликом ће конкретизовати интересовања, саопштено је током разговора.

Представници су Нурковића и Бератовића информисали, да неке од компанија из њихових удружења већ инвестирају капитал у неке пројекте у БиХ, воде интензивне разговоре око инвестирања у Србију, а не мање интересовање су показали и за улагања у Црну Гору.

Министарство саобраћаја и поморства

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?