Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Будва: Пронађене 653 таблете екстазија; лишено слободе лице осумњичено да је екстази прокријумчарило из Србије у намјери да га стави у промет у Црној Гори

Објављено: 11.06.2018. 15:43 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Будва пронашли су и одузели 653 таблете екстазија, док су службеници Одсјека за борбу против дроге спроводећи даље активности у овом догађају идентификовали и лишили слободе М.П. (25) из Ужица – Република Србија, који је осумњичен да је дрогу набавио и држао ради даље продаје.

Наиме, службеници ЦБ Будва су јуче, 10.06.2018. године, у насељу Лази у Будви контролисали два лица, М.С. из Ужица и Р.Ч. из Врбаса, држављане Србије. Прегледом стана, који су полицијски службеници извршили након прегледа лица, а који су ова два лица користила, пронађена је и одузета кеса са 653 таблете МДМА (екстази).

О проналаску дроге обавијештени су службеници Одсјека за борбу против дроге који су спровели криминалистичку обраду којом је између осталог утврђен идентитет још два лица која су користила стан, поменутог М.П. из Ужица и Н.К. из Пљеваља, као и то да таблете екстразија припадају М.П.

О догађају је упознат надлежни државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу, будући да се дошло до сумње да је М.П. прокријумчарио екстрази из Србије, те је стога за кривично дјело које је извршено у овом случају надлежно наведено тужилаштво.

Криминалистичка обрада наиме упућује на сумњу да је М.П. на територији Србије набавио и у Црну Гору ради даље продаје прокријумчарио наведене таблете екстазија које су пронађене у стану који је користио у Будви.

М.П. је лишен слободе, док су од М.С, Р.Ч. и Н.К. узете изјаве. Осумњичени М.П. ће уз кривичну пријаву бити приведен наведеном тужиоцу, због основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Пронађена опојна дрога биће упућена у Форензички центар ради вјештачења.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?