Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дрљевић: У реформе јачим интензитетом

Објављено: 25.05.2018. 20:05 Аутор: КЕИ
Новоизабрани главни преговарач Црне Горе с Европском унијом Александар Дрљевић казао је да ће приоритет бити настављање реформи јачим интензитетом, како би се испунили стандарди за улазак наше земље у ЕУ.

"Црна Гора је спровела бројне реформе, то је препознато кроз извјештај Европске комисије, али су препознате и одређене области у којима требамо да се више фокусирамо и додатно интензивирамо спровођење реформи, како би их, у догледном времену, довели до краја и омогућили да Црна Гора постане пуноправна чланица, чији грађани уживају у благодетима Уније", рекао је Дрљевић гостујући у Дневнику ТВЦГ.

Он је истакао да су области на које је Извјештај Европске комисије ставио посебан фокус јачање владавине права, борба против корупције и организованог криминала, али и јачање административних капацитета и увођење одређених процедура.

Дрљевић је поручио да се 2018. може назвати "европском годином", а нагласио је и важност самита у Софији.

"Након 15 година, Западни Балкан се нашао у фокусу ЕУ. Имали смо на једном мјесту високе званичнике држава чланица и Западног Балкана, што је добар сигнал да наставимо европским путем", рекао је он.

Гостовање главног преговарача у Дневнику РТЦГ можете погледати овдје.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?