Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора још посвећеније у реформу владавине права

Објављено: 30.05.2018. 20:24 Аутор: КЕИ
Црна Гора ће у наредном периоду интензивирати рад како би успјешно довршила реформске процесе у свим областима, посебно на пољу владавине права, рекао је главни преговарач Црне Горе са Европском унијом, Александар Дрљевић, изразивши очекивање да ће досадашњи напори у преговорима бити препознати и награђени на Међувладиној конференцији у јуну.

Дрљевић је примио данас делегацију Одбора за европске послове и контролу европских фондова Народног собрања Републике Бугарске, коју предводи предсједник Одбора, Кристиан Вигенин.

KEI

Главни преговарач је, током разговора са бугарском делегацијом, истакао да је европска перспектива земаља Западног Балкана оснажена током бугарског предсједавања, али и нагласио да, осим снажне политичке воље, посвећености реформама и добрим резултатима на унутрашњем плану, динамика преговарачког процеса зависи и од подршке и ситуације у самој Унији.

Предсједник Одбора Вигенин је поручио да је будућност Западног Балкана у ЕУ и пренио спремност за наставак интензивне сарадње на свим пољима с циљем даљег напредовања Црне Горе према чланству.

Вигенин је истакао да се Бугарска залаже за индивидуални напредак према чланству, у складу са оствареним резултатима и оцијенио да је 2025. реалан датум приступања Црне Горе Унији, имајући у виду остварени досадашњи напредак и снажну посвећеност реформама. Охрабрио је Црну Гору да настави са већ започетим реформама у свим областима, поручивши да је то најбољи пут ка достизању европског квалитета живота и што скоријој интеграцији у ЕУ.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?