Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Разматран Нацрт плана оптимизације броја запослених у јавном сектору

Објављено: 11.06.2018. 20:47 Аутор: МЈУ

На четвртом састанку Међуресорског стучног тима за израду Методологије и Плана оптимизације броја запослених у јавном сектору разматран је Нацрт плана оптимизације јавне управе 2018-2020.

Министарка јавне управе Сузана Прибиловић, је између осталог казала да, оптимизација не представља само и искључиво смањење броја запослених већ дефинисање оног броја запослених који је оптималан за ефикасно обављање послова и пружања услуга грађанима, те је у том контексту неопходно прије свега препознати компетентан и професионалан кадар на којем ће јавна управа почивати.

Државни секретар Горан Јоветић је говорио о кључним питањима процеса оптимизације који су препознати у овом документу, а са којима се суочава цјелокупна јавна управа у Црној Гори, као малој држави великих изазова.

Представници министарстава, Заједнице општина Црне Горе и невладиних организација, дискутовали су о мјерама за спровођење процеса оптимизације, које су предложене на основу вишемјесечне анализе стања у секторима државне управе и локалним самоуправама.

План оптимизације броја запослених у јавном сектору након коначних сугестија, иде у даљу процедуру усвајања као суштински почетак процеса оптимизације и једне од кључних активности за наставак спровођења реформе јавне управе, закључено је на састанку.

Министарство јавне управе

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?