Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Херцег Нови: Осумњичен да је хтио да прикрије саморанавање; кривична пријава и против лица које је сакрило пиштољ

Објављено: 12.06.2018. 17:55 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Херцег Нови су, након консултација са државним тужиоцем у Основном државном тужилаштву у Херцег Новом, лишили слободе безбједносно интересантно лице К.В. (39) из Херцег Новог због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољно држање оружја и експлозивних материја.

Наиме, К.В. је, како се сумња, 01.06.2018. године, у једном стану у улици Сава Бајковића, илегално посједовао пиштољ којим је усљед нестручног руковања дошло до самоопаљења овог пиштоља, којом приликом је испаљени пројектил погодио К.В. у десну надлактицу наносећи му устрелну рану. К.В. је указана медицинска помоћ у ПЗУ Болница Мељине, а запослени ове болнице су догађај пријавили ЦБ Херцег Нови.

Криминалиситичком обрадом службеници ЦБ Херцег Нови су прикупили материјалне доказе и дошли до сумње да је К.В. наведеног дана сам себе повриједио из ватреног оружја, и да је, како се сумња, да би прикрио овај догађај, ангажовао П.В. (44) из Херцег Новог да преузме пиштољ и да га сакрије, што је он и учиио и предметни пиштољ сакрио у Мељинама.

Убрзо након пријављеног догађаја полицијски службеници ЦБ Херцег Нови су пронашли пиштољ калибра 7,65 мм са оквиром у којем се налазило пет метака.

Службеници ЦБ Херцег Нови су државном тужиоцу у ОДТ у Херцег Новом поднијели кривичну пријаву против П.В. због постојања основане сумње да је починио кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела. Пронађени и одузети пиштољ је упућен у Форензички центар ради вјештачења.

К.В. је јуче, након отпуста са болничког лијечења, лишен слободе и уз кривичну пријаву приведен је надлежном тужиоцу, који је за њега донио рјешење о задржавању у полицијским просторијама до привода надлежном судији за истрагу због постојања оснаоване сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?