Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представници Директората за ванредне ситуације и Управе полиције разговарали о припремним активностима у вези са потенцијалним пожарима током љета

Објављено: 11.06.2018. 22:00 Аутор: МУП
Данас је у просторијама Министарства унутрашњих послова одржан састанак између представника Управе полиције и Директората за ванредне ситуације на тему припреме активности у вези са потенцијалним пожарима током љетње сезоне.

На састанку је указано на важност и значај спровођења превентивних активности и у том погледу је договорено да ће припадници Управе полиције појачати патролне активности у циљу проналажења починилаца изазивања пожара на отвореном простору и њиховог процесуирања пред надлежним органима. Патролне активности ће се поред уобичајених задатака спроводити и на начин што ће се посебна пажња посветити надзору потенцијално угожених подручја са копна и мора, а све у циљу смањења броја пожара. Управа полиције ће спроводити и друге мјере и радње из своје надлежности, како би помогла смањењу ризика од настајања пожара на отвореном простору и на тај начин значајно утицала на смањење штета.

Представници Директората за ванредне ситуације су упознали присутне са досадашњим активностима које се предузете у циљу адекватне припреме за пожарну сезону, као и са активностима које ће се реализовати у наредном периоду и том приликом исказали своја очекивања када је у питању ангажовање припадника Управе полиције.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?