Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Састанак са делегацијом Свјетске банке

Објављено: 12.06.2018. 19:25 Аутор: Министарство финансија

Министар финансија Дарко Радуновић са сарадницима, састао се данас са тимом Свјетске банке који је предводио шеф Канцеларије за Босну и Херцеговину и Црну Гору Емануел Салинас, како би разговарали о актуелним пројектима који се уз помоћ СБ реализују у Црној Гори, али и потенцијалним пољима будуће сарадње.

 У том контексту, саговорници су разговарали о могућностима реструктурирања актуелног портфолиа Свјетске банке, у циљу усмјеравања расположивих ресурса на области од приоритетног значаја за Црну Гору и њен даљи развој.

 Имајући у виду да фокус Владе и у наредном периоду остаје раст запошљавања и побољшање животног стандарда грађана, министар Радуновић је истакао да ће пројекти који подржавају овај циљ, наставити да се реализију уз пуну пажњу и посвећеност свих органа власти. У контексту регионалних пројеката, министар је истакао да је за нашу земљу од посебног интереса пројекат управљања водама, у свим сегментима, од наводњавања, заштите од поплава те економске искористивости слива Дрина-Сава-Лим, што би имало вишеструке позитивне ефекте на привреду.

 Господин Салинас је истакао да је циљ институције коју представља да се у партнерству са Црном Гором реализују пројекти који ће бити одрживи и усмјерени на задовољење најважнијих потреба Државе и грађана.

 Договорено је да се координација на ову тему настави у наредном периоду у циљу прецизирања агенде будућих активности.

 

 

ПР СЛУЖБА

МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?