Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Подгорица: Пронађено 120 грама марихуане; против једног лица кривична пријава

Објављено: 13.06.2018. 17:49 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, у склопу планских активности обилазака школа и надзора школских дворишта, код два лица пронашли опојну дрогу марихуану тежине око 60 грама, док су неколико дана прије тога контролом једног лица пронашли и одузели још 60 грама марихуане.

Службеници Станице полиције за јавни ред и мир ЦБ Подгорица су наиме, 11.06.2018. године, у склопу планских активности обилазака школа и надзора школских дворишта, реализовали оперативну активност и у дворишту једне основне школе у Подгорици, контолом Н.Ц. (19) и Л.Ђ. (19) пронашли и одузели стаклену теглу са пвц кесицама са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана тежине око 60 грама. Ова лица предата су инспекторима Одсјека за борбу против дроге на даље поступање, а државни тужилац је наложио вјештачење одузете материје.

Надаље, службеници ЦБ Подгорица су, 08.06.2018. године, у улици Мила Радуновића, извршили контролу и преглед возила којим је управљао Н.Т. (19). Том приликом службеници ЦБ Подгорица су пронашли и одузели пвц кесицу са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана тежине око 60 грама. Опојна дрога и лице предати су Одсјеку ради даљег поступања. О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву који је наложио да се против Н.Т. поднесе кривична пријава због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Службеници ЦБ Подгорица ће наставити са активностима обиласка школа и школских дворишта, других локација на којима се окупља млађа популација, као и осталих локација за која постоје сазнања у вези са злоупотребом опојних дрога, а све у циљу превентивног дјеловања и спрјечавања вршења кривичних дјела и прекршаја који су у вези са наркотицима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?