Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерални директор Петрушић на отварању конференције МЕЦО

Објављено: 13.06.2018. 18:31 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke

Генерални директор Директората за научноистраживачку дјелатност др Дарко Петрушић поздравио је учеснике Седме Међународне Конференције о уградјеним рачунарским системима (7тх Медитерранеан Цонференце он Ембеддед Цомпутинг – МЕЦО), која се одржава од 10.до 14. јуна у Будви. Присутне су поздравили и ректор Универзитета Црне, проф. др Данило Николић, проф. др Радован Стојановић, предсједавајући МЕЦО конференције и проф. др Вељко Милутиновић.

На конференцији ове године учествује и Нобеловац, сир Рицхард Тимотхy Хунт, ФРС ФМедСци ФРСЕ, добитник Нобелове награде за медицину 2001. године.

МЕЦО је референтна конференција, цитирана у најјачим свјетским научним базама као што су ИЕЕЕ, СЦОПУС, Web оф Сциенце (WоС), Гоогле Сцхолар, РесеарцхГате итд.

Селектовани радови са МЕЦО конференције се штампају у специјалном броју часописа једног од најреномиранијих међународних издавача - Елсевиер, часопис „Мицропроцессорс анд Мицросyстемс“. МЕЦО радови су цитирани преко 4000 пута према Гоогле Сцхолару, а такође има веома висок рејтинг у ацадемик.мицрософту. Ове године биљежи рекорд, 144 селектована научна рада из преко 40 земаља широм свијета.

Универзитет Црне Горе је од 2012. године један од главних организатора МЕЦО конференције. Поред УЦГ-а организатори конференције су и Технички Универзитет у Еиндховену, Рyазански радиоелектронски универзитет, Технички Универзитет у Прагу, Универзитет у Београду - Електротехнички факултет, Универзитет у Загребу, ИЕЕЕ, кровна организација електротехничких и рачунарско-информационих наука у свијету, ЕУРОМИЦРО, Европска асоцијација за микроелектронику, МАНТ, Црногорска Асоцијација за Нове технологије, МЕЦОнет, Министарство науке Црне Горе, компаније Чиком и Плантаже.

МЕЦО конференцијом и ЕЦYПС Wорксхопом предсједавају проф. др Радован Стојановић са Електротехничког факултета УЦГ -а и проф. др Лецх Јозwиак са Техничког Универзитета у Еиндховену, Холандија.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?