Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић у Никшићу: Наставићемо да улажемо средства да још боље опремимо Полицију како бисмо унаприједили безбједност грађана

Објављено: 13.06.2018. 22:35 Аутор: МУП
Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић најавио је наставак улагања у полицијску опрему и усавршавања, како би Полиција била још ефикаснија и тиме значајно унаприједила безбједност грађана.

MUP„Министарство унутрашњих послова је опредијељено да додатно ради на бољој опремљености Полиције и стручном усавршавању полицијских службеника, јер тиме значајно унапређујемо безбједност грађана. Побољшање услова рада Полиције доприноси већој сигурности свих нас“ – рекао је министар Нухоџич у Никшићу гдје је са в.д. директора Управе полиције Веском Дамјановићем обишао Центар безбједности и упознао се са стањем на терену у овој црногорској општини.

Министар је саопштио да је Центар безбједности Никшић остварио значајне резултате, истичући да је на територији ове општине у претходној години проценат расвијетљености кривичних дјела износио 72,4 одсто, као и да су досадашњи резултати за ову годину охрабрујући.
Током састанка са начелником Центра безбједности Милорадом Жижићем, било је ријечи и о унапређењу рада полиције, побољшању материјалног статуса запослених, јачању кадровских и техничких капацитета, али и о томе које активности додатно треба предузети на плану очувања јавног реда и мира и борбе против криминала.

На састанку министра унутрашњих послова и в.д. директора Управе полиције са предсједником Општине Никшић Веселином Грбовићем закључено је да је одлична сарадња Општине и Полиције потврђена и у оквиру пројекта постављања видео надзора на јавним површинама, са циљем побољшања превенције али и откривања кривичних дјела и прекршаја.

MUPМинистар се захвалио предсједнику Општине на одлуци локалне власти да уступи грађевинско земљиште и ослободи накнаде за комунално опремање објекат предвиђен за рјешавање стамбеног питања запослених у МУП-у, Полицији и Агенцији за националну безбједност.

Боравак у Никшићу министар Нухоџић је искористио и да посјети дневни центар за дјецу и породицу Дефендологија, који је једини центар у Црној Гори који се бави дјецом која живе и раде на улици, односно дјецом која се баве или су у ризику од просјачења, као и просторије невладине организације СОС телефон за жене и дјецу жртве насиља Никшић. Говорећи о раду Оперативног тима за борбу против породичног насиља и насиља над женама, који је формиран на иницијативу МУП-а и чије су чланице представнице цивилног сектора, исказао је поштовање према посвећености жена које на свакодневном нивоу пружају подршку жртвама. Потцртао је да Министарство унутрашњих послова у континуитету спроводи активности како би охрабрило жене да пријаве насилнике, као и да је за успјешну борбу против овог кривичног дјела неопходна сарадња свих субјеката друштва. „Циљ нам је да заједнички радимо на превенцији, али и да се снажно супротставимо свим облицима насиља, да обављамо превентивне акције и процесуирамо починиоце овог кривичног дјела“, поручио је министар Нухоџић.


MUP MUP

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?