Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљено 10 тешких крађа и крађа почињених у Подгорици у протекла два дана; лишена слободе три лица осумњичена да су их починила

Објављено: 14.06.2018. 02:00 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су у кратком року расвијетлили десет кривичних дјела из области имовинског криминалитета. У питању су кривична дјела почињена у претходна два дана. Службеници ЦБ Подгорица су с тим у вези идентификовали и лишили слободе три лица осумњичена да су на подручју Подгорице извршила ова кривична дјела. Једно лице осумњичено је да је починило крађу, друго да је починило тешку крађу док је треће лице осумњичено да је починило осам тешких крађа.

Када је у питању осам кривичних дјела тешка крађа, за извршње ових кривичних дјела осумњичен је Е.Ф. (18) из Подгорице. Он је осумњичен да је седам од ових кривичних дјела починио у ноћи између 11. и 12. јуна, док је једну, као се сумња, починио у ноћи између 12. и 13. јуна ове године. Лишен је слободе тог дана, дакле данас 13. јуна. Сумња се да је Е.Ф. кривична дјела починио на штету више правних лица, међу којима су приватне здравствене установе, бутици и кафићи, из којих је, са још два лица чији је идентитет познат полицији, након савлађивања препрека и проваљивања у објекте, отуђио укупно око 2.200 еура, три мобилна телефона и гардеробу.

Ј.В. (27) из Подгорице осумњичен је да је починио тешку крађу на начин што је 11.06.2018. године, са још једним лицем на чијем се идентификовању ради, провалио у посјед фирме ЦЕДИС одакле је из магацина, након обијања врата, отуђио око 20 метара бакарног кабла.

За извршење кривичног дјела крађа осумњичен је Е.Л. (26) из Подгорице који је, како се сумња, истог дана, 11.06.2018. године, прескочио зид којим је ограђено двориште породичне куће оштећеног Д.Ш, а потом из дворишта отуђио четири хладњака од мотора, четири рамена од мотора за возило „Ауди“ и картер за возило „ВW Голф ИВ“.

Сва три лица приведена су надлежном тужиоцу, због основане сумње да су починила наведена кривична дјела.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?