Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Лишено слободе лице које се потраживало по потјерници НЦБ Интерпол Београд

Објављено: 14.06.2018. 16:43 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Котор су лишили слободе Томислава Богићевића (28), држављанина Републике Србије, који се потраживао по међународној потјерници расписаној од стане НЦБ Интерпол Београд, ради издржавања казне затвора због кривичног дјела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, као и ради вођења кривичног поступка у другом предмету али за истовјетно кривично дјело.

Наиме, службеници ОБ Котор су, 08.06.2018. године, у Котору на основу међународне потјернице расписане од стране НЦБ Интерпол Београд лишили слободе Томислава Богићевића, ради издржавања казне затвора у трајању од три године због кривичног дјела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, као и ради вођења кривичног поступка у другом предмету, за истовјетно кривично дјело. Лишењу слободе је претходила вишемјесечна активност Групе за циљане потраге Одсјека за међународну полицијску сарадњу и службеника криминалистичке полиције ОБ Котор, које су резултирале сазнањем да се Богићевић налази на територији Општине Котор.

Лице је приведено надлежном судији за истрагу Вишег суда у Подгорици, који му је одредио екстрадициони притвор.

Слиједи даља комуникација надлежних органа Црне Горе и Србије, ради екстрадиције Богићевића Србији.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?