Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кампања „Појас за све“ почиње сјутра; посебна пажња ће бити посвећена правилном превожењу дјеце у возилима / ВИДЕО

Објављено: 14.06.2018. 17:19 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Сектора полиције опште надлежности ће од сјутра, па наредних петнаест дана, у сарадњи са Националним бироом осигуравача Црне Горе, спроводити кампању „Појас за све“.

Кампања „Појас за све“ има за циљ подизање свијести грађана о важности коришћења сигурносног појаса у возилима приликом учешћа у саобраћају, што представља законску обавезу.

Важно је рећи да се коришћењем сигурносног појаса у возилима, сходно анализама, смањује ризик по живот путника за 50%.

Ова кампања, коју саобраћајна полиција спроводи периодично, има и превентивну и репресивну компоненту. Превентивна се огледа у указивању на важност поштовања овог саобраћајног правила, што ће између осталог бити урађено и емитовањем едукативног спота „Појас за све“ у медијима. Репресивне мјере и радње биће спровођене према лицима која не буду користила сигурносни појас сходно закону, а посебна пажња ће се посветити превожењу дјеце у возилима на правилан начин како би категорија најмлађих учесника у саобраћају била што више заштићена.

Кампања „Појас за све“ трајаће од 15. јуна до 01. јула 2018. године.

Након завршетка кампање саобраћајна полиција ће анализирати резултате постигнуте у периоду њеног спровођења који ће бити узети у обзир приликом планирања и спровођења активности на побољшању стања безбједности саобраћаја на путевима.

Едукативни видео „Појас за све“ можете преузети ОВДЈЕ

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?