Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Јановић са спортистима у акцији добровољног давања крви: Пружи руку за живот, даруј крв

Објављено: 14.06.2018. 19:28 Аутор: Министарство спорта

Подгорица, 14. јун 2018. - Црвени крст Црне Горе, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви, обиљежава Свјетски дан добровољних давалаца крви , организовањем велике акције, којој се као добровољни давалац крви и главни промотер кампање ,,Пружи руку за живот. Даруј крв” и ове године придружио министар спорта Никола Јановић, са поруком да ,,у спорту, као и у животу, само заједно можемо постићи најбоље резултате”. Акцију добровољног давања крви, поред великог броја грађана, подржали су и истакнути црногорски спортисти, капитен ватерполо репрезентације Милош Шћепановић, ватерполисти Млађан Јановић, Дејан Лазовић и рукометаши Петар Каписода, Богдан Петричевић.

Министар Јановић, подсјетио је у изјави за медије, да су прије тачно годину Црвени крст Црне Горе, Завод за трансфузију крви Црне Горе и Радио-телевизија Црне Горе, озваничили почетак кампање "Пружи руку за живот. Даруј крв."

Ministarstvo sporta

,,Знајући да је у Црној Гори проценат добровољног давалаштва крви 2,8%, а да су препоруке Свјетске здравствене организације да у нашој земљи буде бар 4% давалаца крви, да бисмо имали сигурне количине, са задовољством сам се одазвао позиву Црвеног крста, да будем дио акције и дарујем крв. Ове године су нам се прикључили и неки од истакнутих црногорских спортиста и репрезентативаца, на чему им се ја као министар спорта најискреније захваљујем” – казао је Јановић, наглашавајући да му је уједно и велика част што је минулих годину био главни промотер кампање и на тај начин уложио додатан напор да заједно са осталим јавним личностима, подстакне и мотивише градјане Црне Горе да дају крв. ,,Да смо у томе добрим дијелом и успјели, најбоље свједочи податак да је према посљедњим подацима, број добровољних давалаца крви у Црној Гори порастао 30%”- закључио је министар спорта.

Добровољне даваоце крви, у име Црвеног крста поздравиле су генерална секретарка Јелена Дубак и директорка Завода за трансфузију крви прим. др Гордана Рашовић, честитајући Свјетски дан добровољних давалаца крви свима који већ јесу и који ће то постати.

Ministarstvo sporta

Акција је дио, кампање "Пружи руку за живот. Даруј крв", коју у претходних скоро годину, спроводе Црвени крст Црне Горе и Завод за трансфузију крви, у сарадњи са Радио-телевизијом Црне Горе. Циљ кампање је промоција значаја добровољног давања крви и повећање броја давалаца,.

У данашњој акцији добровољног давања крви, која се одржава од 10х-14х на централном платоу тржног центра Делта цитy, учествују представници министарстава, амбасада, УН агенција, спортских клубова, невладиних организација и грађани који су у могућности да дају крв.

Из Црвеног крста Црне Горе поручују да је важно учешће свих, како бисмо заједничким снагама, али и кроз личне примјере, скренули пажњу на проблематику давалаштва крви у нашој земљи, али и покушали да обезбиједимо сигурне количине крви у љетњим мјесецима, када је број туриста, као и број несрећа, повећан.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?