Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У току полицијско – тужилачке активности и криминалистичка обрада у предмету у којем је синоћ Управа царина заплијенила кокаин

Објављено: 15.06.2018. 19:22 Аутор: УП
Поводом интересовања великог броја медија за заплену кокаина коју је синоћ извршила Управа царина и поводом чега је Управа царина јутрос већ дала саопштење, а која интересовања медија се односе на то шта је полиција даље предузела и које даље полицијске мјере и радње слиједе у овом предмету, обавјештавамо вас сљедеће:

Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге спроводе криминалистичку обраду у предмету који се односи на заплену 38,8 килограма кокаина а који су синоћ у контејнеру у Луци Бар открили службеници Управе царина.

Службеници Управе царина су наиме прашкасту материју коју су открили а за коју се сумња да је опојна дрога кокаин, тачније 32 паковања са овом материјом за која се првобитно претпостављало да су тешка од по један килограм, предали полицијским службеницима Одсјека за борбу против дроге ради даљег поступања. Ова паковања су из Еквадора, преко Малте, у контејнеру пристигла у Луку Бар. Прелиминарном анализом и мјерењем ових 32 паковања, који су потом извршени у полицији, утврђено да се у овим паковањима налази опојна дрога кокаин, те да је укупна бруто тежина паковања 38.800 грама.

Полицијски службеници су до сада узели изјаве од више лица. У координацији са надлежним тужиоцем полицијски службеници спроводе даље полицијско – тужилачке активности у овом предмету, усмјерене на идентификовање лица која су упутила пошиљку са кокаином, као и лица која је требало да је преузму ради даљег неовлашћеног стављања у промет.

Службеници Управе полиције ће даље активности, осим са другим надлежним органима на нашој територији, предузимати и у сарадњи са безбједносним службама других држава.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?