Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Почела енергетска реконструкција Гимназије и Ресурсног центра у Подгорици

Објављено: 18.06.2018. 14:59 Аутор: Министарство економије
Извођење радова на примјени мјера енергетске ефикасности у Гимназији „Слободан Шкеровић“ и Ресурсном центру за дјецу и младе „Подгорица“, вриједних 1,7 милиона еура, почело је крајем прошлог мјесеца и трајаће до краја септембра ове године.

Ministarstvo ekonomije     Ministarstvo ekonomije

Министарство економије је у априлу потписало уговоре о извођењу радова на примјени мјера енергетске ефикасности у три образовне установе укупне вриједности 2,8 милиона еура. Осим у Гимназији и Ресурсном центру, радови на примјени мјера енергетске ефикасности ускоро ће почети и на Ресурсном центру „1.јун“ у Подгорици.

Радови који ће бити реализовани у поменутом периоду на овим објектима односе се на замјену кровних покривача са постављањем термоизолације, постављање термо изолације на фасади, односно санацију фасаде, замјену фасадне браварије, унапријеђење система гријања или монтажу нових система, замјену свејтиљки, санацију санитарних чворова и слично.

Након завршетка радова оствариће се оптимизација потрошње електричне енергије у објектима, повећати ниво комфора и побољшати услови за боравак и рад корисника.

Осим ових, у 2018. години је планирана реконструкција још 3 објекта у Црној Гори, и то: Завод „Комански мост“ у Подгорици, ОШ „Алекса Бећо Ђилас“ и СМШ „Вуксан Ђукић“ у Мојковцу.

Примјена мјера енергетске ефикасности свих 6 објеката спроводи се у оквиру „Програма енергетске ефикасности у јавним зградама - фазе И и ИИ“, који Министарство економије од 2012. године реализује у сарадњи са Министарством просвјете, Министарством рада и социјалног старања и Управом за имовину. За имплементацију програма обезбијеђена су средства из кредита КфW банке у вриједности од 31,5 милиона еура, и донација у вриједности од 4,68 милиона еура. 

До сада је у оквиру Програма извршена примјена мјера енергетске ефикасности у 28 образовних установа, при чему је укупна вриједност уложених средстава износила 20,9 милиона еура.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?