Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Конкурс за суфинансирање научне и технолошке сарадње између Црне Горе и Републике Србије

Објављено: 18.06.2018. 18:36 Аутор: Министарство науке
Министарство науке Црне Горе објављује други Конкурс за суфинансирање научне и технолошке сарадње између Црне Горе и Републике Србије за период 01. јануар 2019. – 31. децембар 2020. године.

Предмет Конкурса је суфинансирање заједничких научноистраживачких пројеката који се реализују у приоритетним областима истраживања, као и међусобне посјете (трошкови путовања и боравка) истраживача из Црне Горе и истраживача из Републике Србије.

Овим конкурсом је отварена могућност црногорским научницима и научно-истраживачким тимовима да са српским колегама раде на заједничким пројектима, развијају мобилност, размјењују стечена знања и искуства и као резултат заједничког рада долазе до нових сазнања.

Вријеме извођења заједничких истраживачких пројеката је 2 године.
Предвиђени рок за почетак пројеката је 01. јануар 2019. године, а за завршетак 31. децембар 2020. године.

Пријаве са комплетном документацијом достављају се на сљедећи начин:
- пројектну пријаву потребно је попунити он-лине, уласком на сајт Министарства науке и
- попуњену пројектну пријаву послати и на електронску адресу снезана.вукотиц@мна.гов.ме.

Конкурс се објављује на основу Споразума између Владе Црне Горе и Владе Републике Србије о научној и технолошкој сарадњи, закљученог 21. марта 2011. године, као и Програма сарадње између Министарства науке Црне Горе и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије у областима науке и технологије за период 2015/2017. година, потписаног 17. септембра 2015. године.

Овдје преузмите:
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?