Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Беране: Идентификовани и лишени слободе осумњичени да су покушали да убију Е.Ш. испред пекаре у Беранама; осумњичени већ приведени тужиоцу

Објављено: 19.06.2018. 04:00 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Беране су у кратком року идентификовали и лишили слободе два лица, М.З. (27) и Р.Ђ. (35) из Берана, осумњичена да су у саизвршилаштву починила кривично дјело убиство у покушају, на штету суграђанина Е.Ш. (28), 10.06.2018. године у Беранама. Њима се на терет ставља и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. У том догађају није повријеђено ниједно лице. Приликом привођења М.З. је покушао да побјегне али су га полицијски службеници сустигли. Осумњичени су већ приведени надлежном тужиоцу.

Криминалистичка обрада и прикупљени материјални докази наиме указују на сумњу да су М.З. и Р.Ђ, 10.06.2018. године око 20,10 часова, починили кривична дјела која им се стављају на терет на начин што су, у Полимској улици у Беранама, на мотору – скутеру којим је управљао Р.Ђ. док се иза њега као сапутник налазио М.З, прво прошли поред возила „ВW Голф В“ које је било паркирано испред пекаре, а потом се полукружно окренули и пришли из истог правца овом возилу у којем се налазио Е.Ш. и затим покушали да га лише живота. Они су, како се сумња, покушали да га лише живота на начин што је М.З. том приликом из ватреног оружја – пиштоља испалио више хитаца у правцу возила Е.Ш, док је Р.Ђ. управљао скутером. Е.Ш. је покренуо возило и скренуо десно у другу улицу, док су га ова два лица, сумња се, пратила на скутеру и даље покушавајући да га лише живота на описани начин. У једном тренутку Е.Ш. је успио да им побјегне након чега је пријавио догађај ЦБ Беране.

Службеници ЦБ Беране су, од момента пријаве догађаја, интензивно радили на идентификовању тада непознатих извршилаца овог кривичног дјела и на основу оперативног рада и чињеница које су прикупили, као и материјалних доказа, дошли су до сумње да су М.З. и Р.Ђ. извршили предметно кривично дјело.

Они су данас, сходно налогу државног тужиоца у Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу, лишени слободе, због основане сумње да су у саизвршилаштву починили кривично дјело убиство у покушају у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Приликом лишења слободе М.З. од њега су одузете одређене ствари које ће бити предмет вјештачења. М.З. је такође, након привођења у просторије ЦБ Беране, покушао да побјегне у моменту када му је саопштено да ће бити лишен слободе, али су га полицијски службеници сустигли и лишили га слободе.

Осумњичени М.З. и Р.Ђ. су уз посебни извјештај, као допуну кривичне пријаве претходно поднијете против непознатог извршиоца, већ приведени државом тужиоцу у ВДТ у Бијелом Пољу, због основане сумње да су починили наведена кривична дјела.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?