Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Котор: Против два малољетника и једног пунољетног лица у марту поднијете прекршајне пријаве због физичког напада на малољетно лице

Објављено: 19.06.2018. 20:03 Аутор: УП
Поводом снимка који је објављен јуче на порталу Цафе дел Монтенегро, у оквиру текста под називом „Ученици претукли друга јер није знао пјесму Од Тополе па до Равне горе“, а који снимак су објавили и други медији и на којем се види да три лица физички нападају једно лице, обавјештавамо вас да су службеници ОБ Котор процесуирали надлежном органу ова три лица прије скоро три мјесеца.
Службеници Одјељења безбједности Котор су наиме, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, у марту 2018. године, против три лица од којих су два малољетна, поднијели прекршајну пирјаву због почињеног прекршаја из Закона о јавном реду и миру – физички напад извршен на штету малољетног лица.

Службеници ОБ Котор су, након пријаве коју је, 23.03.2018. године, поднио отац оштећеног дјечака Р.Ђ. (46), у вези физичког напада према његовом малољетном сину М.Ђ. (16), а који се догодио два дана раније, 21.03.2018. године, у Ресурсном центру „др Перута Ивановић“ у Котору, предузели све мјере и радње из своје надлежности на идентификацији лица која су учествовала у овом догађају. Истог дана када је пријава запримљена, службеници ОБ Котор су идентификовали малољетне ученике овог Ресурсног центра, М.Л. (16) и Ђ.Б. (16) и пунољетног Д.Б. (18), и од њих прикупили обавјештења везана за овај догађај, односно физички напад пријављен на штету поменутог М.Ђ. који је такође ученик Ресурсног центра. О догађају је обавијештен надлежни тужилац у Котору који се изјаснио да у радњама ових лица нема елемената бића кривичног дјела чије се гоњење предузима по службеној дужности.

Службеници ОБ Котор су затим, 26.03.2018. године, против М.Л, Ђ.Б. и Д.Б. Суду за прекршаје поднијели захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из Закона о јавном реду и миру – физички напад извршен на штету малољетног лица.

Такође, у вези са овим догађајем, службеници ОБ Котрор су, 30.03.2018. године, државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Котору поднијели кривичну пријаву против Р.Ђ. (46), оца малољетног М.Ђ. који је оштећен у претходно описаном догађају, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело насилничко понашање у стицају са кривичним дјелом тешка тјелесна повреда на штету М.Л. (52), оца једног од нападача. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин што је, 26.03.2018. године, у мјеста Радановићи, након краће препирке и свађе, у вези догађаја у којем су учествовали њихови синови, задао ударац затвореном шаком М.Л. у предјелу главе, којом приликом је он задобио тешке тјелесне повреде, које су констатоване од стране љекара Опште болнице у Котору.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?