Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Заплијењено око 153 килограма сканка; интензивно се ради на идентификацији лица која су одбацила ову опојну дрогу

Објављено: 20.06.2018. 19:45 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења граничне безбједности Тузи су данас, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, а поступајући на основу оперативних сазнања пресјекли ланац кријумчарења опојне дроге из Републике Албаније у Црну Гору и том приликом заплијенили око 153 килограма опојне дроге марихуана типа сканк. Интензивно се ради на идентификацији починилаца овог кривичног дјела.

Наиме, службеници ОГБ Тузи су, 20.06.2018. године око 07,15 часова, вршећи послове обезбјеђења државне границе, а поступајући по оперативним сазнањима у мјесту Грабон, на пјешачкој стази која води из Републике Албаније, поред самог корита ријеке Цијевне, а преко граничне линије у Црну Гору, на извјесној удаљености примијетили четири непозната лица која су на леђима носила џакове. Када су ова лица примјетила полицијске службенике, одбацила су џакове и дала се у бјекство у правцу Републике Албаније, будући да су се налазила у самој близини границе. Службеници граничне полиције су обавијестили службенике полиције Републике Албаније о томе да су четири лица нелегално прешла државну границу након што су одбацила џакове на нашој територији и побјегла.

Након прегледа лица мјеста полицијски службеници су изузели четири јутана џака бијеле боје у којима се налазило 147 паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана типа сканк.

Пронађена опојна дрога предата је службеницима Одсјека за борбу против дроге на даље поступање.Опојна дрога ће бити упућена у Форензички центар ради вјештачења

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици.
Настављају се даље мјере и радње у сарадњи са службеницима граничне полиције Републике Албаније у циљу идентификације починилаца.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?