Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Експертска мисија ЕУ за вањске границе у посјети Црној Гори

Објављено: 22.06.2018. 20:48 Аутор: КЕИ
Експертска мисија Европске уније на тему вањских граница боравиће у Црној Гори од 25. до 29. јуна. Мисију ће, као и претходних година, предводити независни експерт из Финске.

Чланови експертске мисије ће током боравка у Црној Гори одржати низ састанака с представницима Министарства унутрашњих послова и Сектора граничне полиције, с циљем процјене напретка који је Црна Гора остварила на пољу усклађивања с правном тековином ЕУ у дијелу интегрисаног управљања границом, а све у контексту испуњавања привремених мјерила у овој области.

У свијетлу недавних миграторних кретања и могућих безбједносних изазова, током мисије ће бити организоване и посјете граничним прелазима са Албанијом, Босном и Херцеговином и Косовом, којом приликом ће бити размотрено питање сарадње између Црне Горе и сусједних земаља у погледу надзора и безбједности на граници.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?