Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Нурковић Сајид: Континуирана сарадња Црне Горе и Краљевине Марока

Објављено: 22.06.2018. 15:06 Аутор: МСП

Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић састао се јуче у Вили Горица са Мохамедом Сајидом, министром туризма, ваздушног саобраћаја, домаће радиности и социјалне економије Краљевине Марока који борави у Црној Гори. 

Овај састанак је знак континуиране сарадње између двије државе, а имао је за циљ даљу конкретизацију активности везаних за Споразум о сарадњи у области ваздушног саобраћаја између Црне Горе и Краљевине Мароко. Наиме, од посљедњег разговора са министром Сајидом који је одржан 18. септембра 2017. године до сада, оперативни тимови из области ваздушног саобраћаја су активно радили на усаглашавању текста Споразума. Овом приликом, оба министра су нагласила посвећеност својих сарадника овом задатку, истичући задовољство што је текст Споразума усаглашен. Послије интерних Владиних процедура обје државе у предстојећем периоду, Споразум ће бити потписан.  

Министар Нурковић је са својим колегом министром Сајидом подијелио и утиске са Цранс Монтана Форума који је организован под покровитељством краља Мухамеда ВИ, а који је одржан у Дакхли, од 15. до 20. марта 2018. године, као и са билатералног састанка одржаног у Рабату, на којем је министар Нурковић разговарао о унапређењу сарадње између двије државе у области поморства са министром за опрему, транспорт, логистику и воде Краљевине Мароко, Абделкадер Амаром. Два министра су овом приликом разговарала о предстојећим активностима везаним за потписивање Споразума о сарадњи у области поморског саобраћаја, на којем се континуирано ради.

С обзиром на то да се ове недеље у оквиру манифестације Подгоричко културно љето организује Мароканска недеља занатлија у Подгорици, министар Сајид је искористио прилику да позове колегу министра Нурковића да присуствује отварању, али и да га упозна са активностима које предстоје у току ове манифестације, током које ће мароканске занатлије приказати своје производе, музику и националну кухињу становницима Црне Горе. Догађај се организује у сарадњи са Амбасадом Краљевине Марока и Главним градом Подгорица.

Министар Нурковић је пожелио успјех колеги министру Сајиду на манифестацији, а оба министра су изразила посвећеност продубљивању и даљем унапређењу добрих односа између Црне Горе и Краљевине Мароко, како у области саобраћаја тако и у другим областима од значаја за двије државе.

Министра Нурковића су овом приликом пратили државни секретар Муамер Хајдарпашић и генерални директор Директората за ваздушни саобраћај Зоран Костић.

 

Министарство саобраћаја и поморства

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?